sreda, 6. junij 2018

Dragocenost dneva...

Kako pa se ti počutiš danes? Ti! Ti! Ja!!!

Najbolj pogosto vprašanje, ki ga kar navržemo za uvod. Pa nas sploh zanima odgovor. Je bil odgovor sploh kdaj pristen? Ali je to le hiter uvod, v veš kaj se je zgodilo? Nizek štart, da začnem nakladati o čemerkoli... Včasih se mi že zdi, da sem preveč v svoji glavi.

Tako rada se pogovarjam. Tako rada imam igrivost besed in energij, ki se kažejo. Tako rada imam dialog. Videnje in pogledi drugega. Zanimivo. Pestro.

Včasih se pustim pregovoriti, da je slabo. V jamranje. Pa me zdaj že kar »cukne«. (Nekaj v meni trzne! Opa! Tja pa ne bi šla!) Lepo počasi vozim ali kar hitro in potem potegnem ročno zavoro. Ni prijetno. Zanimivo koliko pritoževanja sem imela za majhen pogovor kar tako.

Vreme je spet prehladno ali prevroče. Nikoli ni prav. Ravno prav. Ali je deževno ali pa že predolgo ni deževalo. Ali je sonce, ali pa je premočno sonce. Pa tukaj okoli vremena se šele začne…

Zdaj se vsaj zavedam, da me je jamranje potegnilo noter. Nekdo se pritožuje. Potem še jaz povem nekaj. Kako malenkost. In iz teh dveh nedolžnih stvari nastane velik kotaleča kepa. Še bolj to privlačim. Zato probam, da se niti ne spuščam preveč v podrobnosti.

Jamraš. Pridem takoj nazaj. Samo malo. (Če še čakaš. Samo za info. Hitro še me nebo! Ne pridem več!)

To se ti je zgodilo. Aha. Pa se potem pogovarjamo naprej kaj drugega.

Vedno se dogaja kaj smešnega. Drama ni več tako moja prijateljica. Rada imam umirjene dneve. Kaj se ti dogaja? Nič. Živim. Živim v vsakem trenutku čimbolj polno. Ne privlači me več, veš kaj je bilo pa z ono in kaj se je zgodilo njemu in si slišala to? Ne. Moj svet je čisto dovolj zanimiv in v rasti, da lepo teče vsak dan posebej.

Vsak dan je dragocen. Čisto vsak dan je dragocen. In vsak dan, ko pustim, da je drama moja šefica, je izgubljen. Jaz sem šefica svojega življenja. Jaz sem šefica sebe. Jaz sem kreatorka.

Meni se vsak dan, ko ne stopam proti svojim sanjam izgubljen. Vsak dan, ko nisem pristna, mi je izgubljen. Vsak dan, ki ga ne živim v trenutku, mi je izgubljen. Vsak dan, ko ne pijem kave v miru, mi je izgubljen.

Vsak dan je dragocen!

Ljubek sijoč dan, moje ljube, moji ljubi!

Cmok! Cmok!










P.S.: Vsak od nas je dragocen! Tudi ti! Dragocena si! Dragocen si! Res! Točno taka / tak kot si! Dean Martin - Everybody Loves Somebody (https://www.youtube.com/watch?v=z-2_OstpR5c)

Ni komentarjev:

Objavite komentar