sobota, 8. december 2018

Ljubezen do sebe...

Kako je lepo zunaj, kot dežuje! Lepo je poslušati dežne kaplje, kako se odbijajo na strehi in se razpršijo v drobcene kapljice. Od nekdaj imam rada šumenje vode. Kot otrok sem bila doma ob potoku. Vedno je bil tok, ki je rahlo šumel nekje v daljavi. Včasih sem šla sedeti v avto samo zato, da sem še bolj slišala pesem dežja. To me tako pomirja. To mi je v tako veselje in radost.

Seveda imam rada dež, ko sem znotraj. Pijem kavo in ga samo poslušam na strehi. Saj ne! Obožujem sprehode v dežju. Ne vem, kje sem potegnila dežnik ven iz stare zaloge. Rahlo je že bil preperel po prelogih. Ampak bil je dovolj dobra zaščita za sprehod. Zdaj pa še bom sploh šla, ko sem se spomnila, da sem si kupila tigrasto pelerino. S kapuco! To pa bo užitek!

Brala sem knjigo Roberta Holdena Sreča zdaj! Kako mislimo, da bomo srečni, ko bomo shujšali, imeli več denarja, imeli boljši avto, živeli v hiši, ki si jo želimo, imeli uspeh v karieri, kot si ga želimo, šli na potovanje, imeli ljubečega partnerja, nas bodo otroci ubogali… vse je v prihodnosti in nič ni otipljivo. V resnici pa tudi, če dosežemo vse te stvari, še vedno ne bomo srečni, ker je potem želja po več in še več.

Namesto tega hlastanja pa je pomembno, da se odločimo. Srečni smo lahko zdaj. Kljub vsemu. Samo odločitev nas loči od naše sreče. Srečni smo lahko zdaj.

 Še nekaj sem slišala, da je ljubezen do sebe to, da delam, kar rada delam.

Ljubek srečen zadovoljen barvit dan!

Cmok! Objem!









P.S.: Srce je moj glavni kompas. To je najmočnejša energija. Sledimo svojemu sijaju. Vsak dan bolj. Tako je! Sway - Dean Martin (https://www.youtube.com/watch?v=Nx0ekVnQEn8)

Ni komentarjev:

Objavite komentar