petek, 11. oktober 2024

UMIRJENO ŽIVLJENJE 3

 Pozneje je prijateljica klicala. Seveda si nisva rekli samo zdravo in adijo. Očitno, da je bil danes dan za dolge klice. Saj sem še prejela dva. Kar tako. No, pa sem spet bila na telefonu. (Pohvalila se bom. Recept pa sem poiskala v kuharski knjigi! Res sem ponosna nase!) Klici niso bili eni za drugim. Zdelo se mi je, da sem skozi na telefonu! Res! kadilo se mi je že pri glavi ven!

Seveda sem še plačala položnico preko banka neta, kar pa je bilo zanimivo hitro opravljeno. Sploh proti prejšnjim dolgotrajnim procesom.

Medtem, ko sem čakala potrditveno elektronsko sporočilo, sem se še odjavila iz nekih promocij. Ne, ne bi rada prejemala reklam niti enkrat na teden ne. Niti najbolj zanimivih ne!

Tako. Pa je bila ura štiri. Imela sem občutek, da nisem nič naredila. Čeprav sem v resnici zrihtala tooooliko stvari. Adijo pamet! Komu lažem!?

Kupila sem si obleko.

(Rezervacije knjig ne morem šteti, ker sem jih potem odrezervirala.)

(Niti ne morem šteti nakup knjige, ker je ni bilo.)

Zbližala sem se z nekaj ljudmi, ki so mi pri srcu. To je bilo odlično, čeprav imam raje pogovore v živo!

Plačala sem položnice!

Za to vse sem potrebovala ves dan!

(No, pa geslo sem si ponastavila za knjižnico. Kar je tudi nekaj.) To šteje. Geslo.

Prisežem, da rabim post od telefona, ali pa se mi bodo možgani zasmodili. Zares!

No toliko o tem, kako nisem odvisna od telefona! Zalepljenega sem imela za roko! Jutri je nov dan! Zares! Prisežem. Ne samo, da sem bila jezna, ker sem naredila tako malo. Počutila sem se utrujeno in izžeto, kot da se me loteva prehlad. Očitno telo ni imelo dovolj prostora vmes med odlaganjem in spet ročnim tipkanjem po telefonu (kot da gre za življenje), da si ni moglo povrniti naravnega bioritma. Zdaj pa grem spat. In sigurno se mi bo povrnil. Jutri. Jutri pa bom brez telefona. Če sploh pomislim, da nisem gledala niti telegrama in moje meditativne skupine. Mogoče sem, pa sem v vsej tej drami pozabila! Kdo bi se spomnil. (Možgani, ki so na tri-četrt skurjeni, sigurno ne!)

Ljubek svoboden zdrav blažen ljubeč sočen miren strasten žlahten umirjen spontan sproščen harmoničen hvaležen sončen jasen iskren pristen razkošen vesel radosten igriv bogat nagajiv slasten dan poln božanskega obilja.



Danes sem si ustvarila, kaj sem si! Zdaj še grem brati knjigo v posteljo, da se prediham! Jutri je nov dan in to lepilo, ki me veže na telefon, si želim sprati! Takoj! Želim biti svobodna!

Ni komentarjev:

Objavite komentar