sreda, 9. oktober 2024

SOKREACIJA MIRU

Kako je lepo! To mi daje občutek notranjega miru! Sonce je že zašlo in zdaj je čas, ko se vse umirja. Še ptičkov ne slišim. Mogoče se že umirjajo ali umivajo za nočno spanje. Ali pa mame ptičke tiho pripovedujejo pravljice za lahko noč svojim majčkenim ptičkom. Celemu gnezdu! Ali pa so že odleteli iz njega. Ustvarjajo si svoja in mame ptičke in seveda očeti ptički so tako ponosni na njih!

Ptički se res bolj potiho pogovarjajo zunaj. Črički pa so glasni. Eden prede ali bolj gode nenehno. Drugi pa samo spušča signale, kot bi imel časovnik nastavljena na vsakih šest ali celo sedem sekund. Kako smo si različni! Oba pa popestrita noč!

Tako kot se umirja dan, se umirjam tudi jaz. Z dobro knjigo. Toplo oblečena v udobna oblačila. V tišini. Samo prisotnost naravnih glasov je v ozadju. Mijavkanje. Prigovarjanje. Nahrani me. (Čeprav ima pol polno skledčko hrane. (Očitno je to pol prazno po mačje!))

Življenje je lepo.

Sploh, ko se vse tako umirja! Rada bi si samo prižgala svečko in samo uživala v lepoti.

Seveda imam jutra tudi rada. Všeč mi je obraten proces mračitve. Oboje mi je prikupno.

V prehodih dneva še je bolj nekako vse uravnoteženo. Vse se vrača v spanje ali se prebuja iz njega. Zavedamo se sebe, če se le ustavimo. Občutimo mir narave, ki se potem počasi stopi v nas in nas za vedno zaznamuje. To si želimo. Miru. Spokojnosti. Blaženosti. Preprostosti. Povezanosti z dnem in nočjo. Povezanosti z naravo. Povezanosti s sabo. Povezanosti s svojo naravo. To pa nam vedno podari največji mir.

Mir je razkošje, ki si ga lahko podarimo v vsakem trenutku. Vedno pa lahko vdihnemo naravo, ki nam bo mir z lahkoto prelila v naše srce. Nismo sami. Imamo pomoč. Imamo čarobno prisotnost Ljubezni. Vsepovsod je. Samo zaželeti si moramo, da jo začutimo. Tako kot mir.

Življenje je čarobno. Sploh, če ustvarjamo mir v sebi, ki se potem razliva na vse.

Še to. Ni strahopetno in izven časti, če prosimo naravo za pomoč, da se spet povežemo z mirom. Dopusti, da ti narava pomaga. To naredi z največjim veseljem in zadovoljstvom. Tvoja sreča – je njena sreča. Točno tako kot je sreča staršev ptičkov, ko so njeni majčkeni otročički ptički srečni! Ljubljena si! Dopusti, da te mir objame.

Ljubek miren srčkan ljubeč bogat harmoničen hvaležen blažen razkošen radosten vesel raziskovalen naraven sočuten soustvarjalen pogumen celovit igriv dan poln božanskega obilja!



Soustvarjajmo Raj, ni vse na tvojih ramenih! Dopusti, da se teža nošenja miru v srcu, porazdeli. Mati Zemlja z veseljem sprejema sokreacijo miru! Sprosti se! Skupaj smo v tem! Super nam gre!

Ni komentarjev:

Objavite komentar