sreda, 9. oktober 2024

BOŽANSKA SI!

Ker sem se že razpisala o slivah (v resnici ni sem niti začela!), bi še zdaj rada povedala nekaj o domačih breskvah! Belih! Božansko! V knjigi Pod Toskanskim soncem je pisateljica napisala, da so breskve tako sočne in slastne, da bi moralo biti prepovedano, da jih ješ na javnem mestu! Saj vem! Res je! Moje so še bile malo tople! Božanske! Ravno prav zrele! Kar same so se odluščile od koščice! Res božansko. Zunanjost je bila nežno zeleno puhasto bela, od znotraj pa je imela okoli koščice močno rdečkasto barvo. Neverjetno dobro! Okus! Okus pa božanski!

Priporočam domače! Direktno s sonca! (Ali od sosede, ki jih je imela preveč in mi jih je podarila! Naj ji bog neštetokrat povrne!)

Vem, da hrana ni vse. Je pa odvisno moje počutje od dobre hrane. Če jem kaj lahkega, se tudi počutim tako. Včasih mi hrana (Tu mislim pretirano lakoto, ki me ves dan ne mine. No. Če povem po resnici. Po navadi me ta volčja lahkota drži tri dni pred lunino povezanostjo z ženskostjo in ženstvenostjo) nadomešča povezanost s sabo. Ali pa samo potrebujem počitek, da se malo sprostim in se začutim.

Hrana mi je tudi način praznovanja in povezovanja s prijatelji. Daj nam dobro hrano, kozarec limonade ali čaj, pa smo si že bliže in se bolj sproščeno pogovarjamo. Tako enostavno je. Če pa bi prižgali svečko na mizi, bi pa bilo še bolj udobno, domače in sproščujoče. (To pa me je definitivno navdušila knjiga, roman, ljubezenski roman s temo hygge. Upam, da se napiše tako… umetnost udobnega življenja v polni prisotnosti. (HYGGE je prav!))

Ni se nam treba obračati v svet (ali se basati s hrano), da nas napolni. Vse že imamo v sebi. Samo čaka, da vse to odkrijemo. Mi sami smo že dovolj. Zares.

Ljubek ljubeč srčkan sočen strasten harmoničen bogat slasten okusen miren razkošen razvajalen radosten gibljiv blažen dan poln božanskega obilja!



Sprejmi, da je povezanost s sabo, sveta povezava. (Namig za danes od Rebecce Campbell iz njenih kart.)

Samo to! Popoln užitek je bilo breskev razpoloviti. Tako lahko je šla od koščice! Tako sočna je bila! Tako mehka! Prav rada je se je ločila od koščice. (Mogoče je tudi zame čas, da se ločim od vsega, kar več ne deluje v mojem življenju in je manj kot ljubezen… Hmmmm!) Najboljše pa je bilo okusiti njeno slastnost.

Ni komentarjev:

Objavite komentar