četrtek, 3. oktober 2024

SVOBODNO USTVARJANJE

Kako sem ponosna nase! Kar tako! Pa tudi zaradi pisanja! Veliko pišem in se poglabljam vase. Tudi to je ljubezen do sebe, da se držim zadanega. Ali pa bolj, da sledim svoji strasti, svojemu sijaju! No pa tudi, da raziskujem svoja občutja in stanja. Tako si vse razjasnim pri sebi.

Vedno mi ja bila skrivnostna, ta, ljubezen do sebe! Kaj naj delam?! Kako se naj imam rada?!

Povezovala sem jo s tem, da se razvajam. Gram v toplice, se tam prepustim vodni masaži. Si kupim kaj lepega! Se povabim na kavo. Si nalakiram nohte. Uredim frizuro. Vedno je bilo povezano z nečim zunanjim.

Zdaj sem bolj modra in vem, da je ljubezen do sebe način življenja. Pristnega življenja. Ljubezen do sebe je tudi postavljanje mej, da ohranjam svoje pristno življenje. ljudje imajo tako različne ideje, kako se bi naj življenje v resnici živelo. Prave so! Za njih! To pa nima nič z mojim življenjem! Ali načinom, kako bi ga naj jaz živela! Ni se mi treba opravičevati ali dokazovati. Potem se že motam v niti, ki postajajo vrvi in pozneje okovi nepristnosti. Tega pa si ne želim! Želim si lepo življenje, sladko življenje – zase in za vse druge. Naj si ga svobodno ustvarjajo po svoje! To je njihova kreacija! To je njihova svoboda! To je njihova legenda! Veličastnost!

Niti se mi ni treba primerjati s komerkoli. Kako se naj mehanik in kuharica uskladita, kaj je treba početi pri delu. Seveda, bi lahko povlekla osnovne smernice – potrebno je dihati zraven ali kaj takega. Če ne pa nimata veliko skupnega. Ali opica ali riba. Tudi njuni nasveti bi se razlikovali, sploh glede dihanja! Tako je res prav, da vsak živi po svoje. To je lepota pristnega življenja. To je lepota življenja nasploh. Živi po svoje in ustvarjamo – bolj soustvarjamo Raj za vse! To je naše poslanstvo!

Ljubek srčkan srečen pristen harmoničen bogat razkošen slasten ljubeč sočen zabaven celovit žlahten čaroben ustvarjalen miren lagoden pester dan poln božanskega obilja!



Sprejmi se in se imej rada! Ustvari svojo legendo! To je tvoje poslanstvo – tvoja sreča! (Ker s tem najbolj osrečiš vse druge!)

Ni komentarjev:

Objavite komentar