petek, 4. oktober 2024

RAZVAJAJ SE!!!

Kako si kaj danes? Se imaš kaj rada? Si kaj pristna? Uživaš kaj v svojem delu?

Vse je oblika ljubezni do sebe. Tudi to, kaj sprejmemo v odnosu in kaj se nam ne zdi več normalno. Pomembno je, da se poslušamo.

Vse je odvisno od ljubezni do sebe. Polnost življenja se živi tako, da res živimo pristno. Tudi to je ljubezen do sebe.

Prej sem res mislila, da so zunanje stvari, s katerimi se razvajam in sproščam. Zdaj vem, da je ljubezen do sebe veliko več. Sočustvovanje. Nežnost. Prijateljstvo do sebe. Odpuščanje sebi in drugim. Raziskovanje tega, kdo sem v resnici. Ostajanje v stiku s svojimi resničnimi čustvi. Izražanje čustev. Postavljanje mej. Sproščanje. Poslušanje, da ko mi do česa ni, tega ne naredim. Ne grem preko sebe in se prisilim v dejavnost. Živim bolj v sozvočju z naravo. Skrb za moje telo. Dobra zdrava hrana. Samota ali druženje, odvisno do česa mi je. Ples v objemu glasbe ali tišina.

Danes sem dobila dnevni namig, da se naj imam rada, ker drugače ne morem imeti rada kogarkoli drugega. (Wayne Dyer)

Pa tako lahko je biti pasja do sebe! 'Kako si lahko naredila to! Kako nisi videla!'

Ali se celo poniževati! 'Ti si pametna, ja! Phaaa!'

Kako si je lahko neodpustiti in se kaznovati za svoje napake, ki so v resnici bile samo lekcije. Kot bi sebe nabila na križ in uživala v trpljenju, ki si ga povzročam. 'Zaslužiš si krivdo in trpljenje. Kako si mogla to narediti? Za večno si obsojena!'

Pa to ni niti malo ljubezen do sebe. To je zloraba same sebe. To niti blizu ni ljubezni.

Kaj bi mi rekla Ljubezen? 'Naredila si vse najboljše, kar si znala in zmogla. Zaslužiš si in vredna si ljubezni, točno zdaj v tem trenutku. Poglje, koliko lepega so ti prinesle vse te »zanimive Izkušnje«! Si bogatejša in zdaj si veliko bolj modra. Vse to je bilo darilo zate, da zdaj živiš najboljše, kar le lahko!'

Kako pa to prija! To pa je ljubezen do sebe! Občuti se fantastično!

Ljubezen se vedno občuti fantastično! To je od zdaj naprej moja glavna smernica!

Ljubek miren zabaven vesel jasen ljubeč bogat edinstven pristen harmoničen razkošen blažen lahkoten spontan sproščen dan poln božanskega obilja!



Danes se imej rada! To se občuti fantastično! (Odpusti si že vse! Imej se res rada!)

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar