torek, 15. oktober 2024

SLADEK SOČEN DAN

Življenje je čudovito!

Sploh danes, ko sije sonce. Sence drevesa se nagajivo igrajo po oknu. Ustvarjajo zanimive vzorce, ki plešejo. Zeleni listi pa migotajo v ozadju in plešejo v igri z vetrom. Čarobno je. Poletje je čarobno. Sedim znotraj in moje okno je kot veliki ekran, ki gleda na drevesa. Res je čarobno.

Kaj pa, če bi šla ven in bi se udeležila igre z vetrom, da mi kuštra lase?!

Z mačko Bliss uživava v udobju. Ona drema, jaz pa pišem. Čeprav sem prej tudi jaz malo zadremala zraven knjige. Eno in isto stran sem prebrala trikrat. Zgodba se mi je že zdela znana. Nisem pa vedela, kje sem ostala.

Malenkosti štejejo v življenju. To naredi življenje lepo. Igra listov, senc in sonca, ki se igra v plesu. Dremanje z mačko in knjigo. Sami taki sladkorčki. (Prej sem brala knjigo. No še zdaj jo. Ravno zdaj je ne, no. Rosie v svetu sladkih pregreh – Jenny Colgan. Opisovala je sladke pregrehe na take božanske načine, da sem si kar šla kekse speči. Pojedla pa sem jih tudi skoraj že več kot pol! niti še nisem na stoti strani! Kaj šele bo!?! V kaj vse še me bo zvabila!?! Pa še sploh nisem prišla do strani z recepti!!!! Kaj če bo res recept za božansko mehko ali trdo karamelo?! OMB! (Prevod besede OMG!, samo da tu ni v angleščini. O. Moj. Bog!) Tako! Čisto primerna uporaba je! Če se bo tako nadaljevalo, že vidim, da si bom mogla speči še kaj!)

Droben stvari so pomembne, kot branje knjig in peka keksov. Nič ni bolj omamnega kot dišeča kuhinja. Vročina puhne vame in ves dom zadiši! Božansko! Potem pa so vroči keksi najboljši! Sploh z domačo marmelado na sredini! Gledajo me kot drobne očke, ki se jim ne zna upreti! Božanski so!

Danes uživam v malenkostih! To mi greje srce in poživlja dušo!

Zdaj pa grem knjigo naprej brati. In verjetno še peči kekse. (Ali kaj drugega!)

Uživaj mi! Naj ti življenje zadiši kot tvoja najljubša sladica! (Čeravno je napisano na začetku Jenny-ine knjige, da lahko karamelni bonbon povzročijo smrt. Le jih ješ vsak dan več kot pol kilograma – več desetletij! To pa verjetno ne bom! (Mogoče! Ne obljubim nič! Kaj veš, kaj še me zgrabi zraven knjig!))

Ljubeč srčkan blažen ljubek miren iskren pristen sočen sladek sočen harmoničen bogat pustolovski karamelni slasten razkošen živahen čokoladno lepljiv fantastičen dan poln božanskega obilja!



Pač, uživaj! Življenje je sladko! Ti pa tudi! Razvajaj se kaj!

Ni komentarjev:

Objavite komentar