torek, 15. oktober 2024

KOMPAS SRCA

Rabim sploh izgovor, da grem v knjižnico?! V moje življenje je prišla oseba, ki rada bere tako kot jaz. (Samo verjetno imam jaz več časa (ali manj motenj), da se čisto potopim v knjige. Goltam jih. Zares! Ali diham, kot zrak! Na polne! S polnimi pljuči!) Brala sem Kvocient poljubov od Helen-e H. (Zdaj se res ne spomnim na pamet, kako se pisateljica piše. Res ne. Žal. Ampak zlahka najdeš, če te pritegne. Vse se da, če želiš!) in seveda mi je povedala, da sem komaj prebrala prvi del izmed treh. Doma imam še tretjega! Ampak ne bom se igrala z usodo in najprej prebrala zadnjega! Niti slučajno! Knjigo bom samo pomaknila nižje na kupčku, da še vmes skočim po slasten zalogajček. Že prva knjiga je bila tako čutna in polna sočnih opisov, da komaj čakam, kaj bo v nadaljevanju! Prebrala sem jo na mah. Ljubezen se občuti fantastično in ravno to je opisano v knjigi. Če nisi ljubljena, taka kot si, to ni ljubezen! Seveda knjigo priporočam! (Upam, da je to čisto jasno! Tudi brez tega v oklepaju!)

Tako imam sokrivko! Ne samo, da se sama ne morem upreti knjigam, še napeljujejo me na mojo odvisnost! (Ki pa je čisto zdrava. Samo da povem. Mimogrede. No, mogoče kakšen dan več posoda ostane v pomivalnem stroju, ampak to ni tragično. Bolj bi bilo, če bi zamudila dnevno branje pred spanjem! Kar si sploh več ne predstavljam!) Saj ne rečem, da je kriva, da me mami še na več knjig! Ne! NE! Prav hvaležna sem ji! Priporočala mi je že toliko dobrih knjig, da jo imam za mojo osebno elitno priporočevalko knjig – kot bi imela osebno knjižničarko. Pozna me in moj okus po zgodbah, ki niso puhle, ampak so vseeno lepi konci. (Vsaj v večini. Devetindevetdeset odstotkov. (Ostali en odstotek ne priporočam naprej in odvrnem vse od branja. Zavzeto.) Kar je izjemno. rada imam srečne konce. Vem, da so resnični, tudi v mojem življenju. To je normalen naraven potek dogodkov v življenju vsakega – tudi, če še zdaj ne izgleda tako. Pravljice imajo v sebi modrost. Dobro vedno zmaga. To je tudi res. Resnica vedno zmaga. Skrita je v pravljicah. Čarovnica lahko poskuša, ampak nikoli ji zares ne uspe. Nikoli.)

Počutim se srečno, da lahko svoje veselje nad knjigami delim in da sem še zraven spodbujana pri tem! Hvala moji soudeleženki! Obožujem to!

Danes pa si ti ustvari svojo pravljico. Za tvoje življenje gre. Ti veš, kaj naj naprej!

Ljubeč bogat ljubek srčkan miren pisan vesel bleščeč harmoničen hvaležen blažen bogat zabaven miren pravljičen čaroben izjemen dan poln božanskega obilja!



Ljubi svoje življenje! Ljubi sebe dovolj, da si ustvariš pravljico po svojih merilih! Bodi pristna! (Ne da navdušiš druge! Ampak da zares uživaš v svojem življenju!)

Ni komentarjev:

Objavite komentar