ponedeljek, 14. oktober 2024

MODROST URAVNOVEŠANJA VSEGA!!!

Nekaj sproščujočega je v cartanju. Bliss pride k meni, se mi uleže v naročje, ko berem knjigo in veselo prede, ko jo božam. Vse v meni se stopi. Jaz se stopim kot maslo na toplem soncu. Čisto me omehča in preplavi me val ljubezni. Nič ni bolj dragoceno kot ta trenutek. Na nič drugega ne morem razmišljati. Samo sem. Polno v tem trenutku. Mačke imajo res neko zen modrost v sebi, tako kot je knjiga o tem. (Samo prelistala sem jo, nisem pa še je prebrala. Že naslov me je pritegnil. Pa še prijateljica me mi jo je omenila. Potem sem se je kar razveselila, ko sem jo videla v knjigarni.)

Sama imam knjigo v nemščini, ki je moj tretji jezik. Znam ga bolj pasivno. No, pogovorim se vse, kar je potrebno. Razumem pa tudi veliko. Knjigo pa imam rada tudi zato, ker ima tako lepe ilustracije mačk, ki so prav smešne. Nasmeji me. Verjetno sem jo zato tako dolgo obdržala.

Mačke imajo v sebi modrost. Vse je v harmoniji. Igrivost. Lenobnost. Dremanje. Lovljenje. Cartanje. Ležanje na soncu ali v senci, če res postane prevroče. Umivanje. (Mačke imajo tako dolgi jezik, da ne vem od kod ga potegne. Ko sem ji dala ampulo za vrat, se mi je zdelo, da je glavo obrnila na hrbet, da bi si jo le lahko zlizala s sebe. Seveda poznam strateško mesto, tako da ji to ni uspelo. Ampak vseeno, izgledalo je, kot da si bo glavo »odšraufala«, ko si je želela doseči mesto za vratom.)

Vedno se pretegnejo v obe smeri, ko se zbudijo. So tudi mojstrice joge koliko vidim. Če pa je že preveč, se kar iz pretega uležejo naprej, kot bi delale pozdrav soncu. Tako si še malo spočijejo. Dremajo lahko kjerkoli. Spijo z opreznostjo, čuječnostjo. Nič jim ne uide. Misliš da mačka spi, pa ne spi v resnici. Najbolj smešna pa je, ko spi z jezikom iz ust. Mogoče se hladi ali kaj. Ali pa želi povedati, da je res bila naporna noč in da je čisto »crknjena« in izmozgana. Mačka tudi vidi neznane stvari, meni nevidne. Včasih gleda v steno. Nepremično. Ko jo vprašam, kaj je, še kar gleda. Kot bi mi želela reči, poglej no, kar res ne vidiš. Tu je. Kaj!? Kdo?! Kje?! Hmm?!!

Če pišem, se najraje uleže na tipkovnico. Če pa berem, pa točno v knjigo. Seveda se ji moram točno takrat popolnoma posvetiti, če ne že naredi ušesa v vesoljčka! Obrne jih nazaj in ima našpičene, da bi se lahko piknila na njih. Oči pa naredi tako ozke, kot da me bo presekala s pogledom. Samo dolgotrajno božanje ji uravnovesi oči iz kitajskih v normalno okrogle spet in ji umiri nasršena ušesa. Hvala bogu. Nisem več na osovraženi listi! Tega pa si ne bi želela!

Najbolj pa mi je všeč pri mačkah, da so samosvoje! To pa je lastnost, ki si jo želim še bolj negovati pri sebi. Če mački ni (ali ji človek ni všeč), je ne boš niti z buldožerjem prestavil ali ji spremenil mnenja. Neverjetno modre so! (Samo čakam, kdaj se bova začeli pogovarjati z mojo Bliss. Možno pa je tudi, da je za to pričakovanje krivo, da se že tri dni nisem z nikomer družila in da je zunaj res vroče. Če e drugega, me posluša s polno pozornostjo. Vsaj ne govori nazaj. In ne obsoja. Ne glede, kaj ji rečem, še me ima vedno rada.)

Uživaj v svoji (mačji zen) pristnosti!

Ljubek ljubeč zen mačji pristen harmoničen miren dremajoč lagoden edinstven razkošen strasten bogat zapeljiv umirjen radosten nagajiv razigran dan poln božanskega obilja!



Sprejmi se tako, kot si! Čudovita si v vseh pogledih! Ljubezen se občuti fantastično!

Ni komentarjev:

Objavite komentar