sobota, 27. april 2024

IZOBILJE

Čarobnost je v majhnih stvareh. V sijanju sonca. V poslušanju dežja ali gledanju ognja, kako pleše v oranžnih plamenih. Celo poslušanje vetra je čarobnost. Ali žvrgolenje ptic.

Ali dremanje na sedežni. Tudi to je čarobnost. Sprehod. Prvi tulipan, ki se je letos razprl s svoji rumeni barvi, začinjen s kajensko redečo črto in temnimi prašniki.

Čarobno je, ko poslušam zvonjenje zvončkov v vetru. Igrajo se in zvončkljajo. Tudi moja mačka Bliss je čarobna, ko pride in me prebudi, da jo spustim ven. Tako mehka je in ugaja ji, ko jo božam.

Cenim, da imam tako lepi dom, ognjišče, kjer sem varna, preskrbljena in povezana. Cenim, da imam naravo čisto blizu. Cenim, da imam čudovit vrt, ki sem ga naredila sama, tudi posadila. Zdaj pa že majhne rastlinice zelenijo po zemljinih tunelih. Včeraj jih je tako radodarno zalil dež. Cenim, da imam avtek, ki mi daje svobodo.

Cenim, da imam tako lepo življenje nasploh. Cenim, da imam rada svoje ljube. Cenim, da je vesolje tako radodarno do mene. Cenim, da imam dovolj hrane, zraka, vode. Cenim, da sem povezana s svojim vodstvom – Ljubeznijo – intuicijo.

Cenim, da mi je lepo zdaj v tem trenutku.

Cenim, da mi rože lepo uspevajo. Cenim, da imam mir in tišino. Cenim, da imam tako veliko posteljo. Cenim, da se mi je razcvetel prvi španski bezeg.

Cenim, da imam tako lepo, gibčno telo, ki ga imam rada.

Cenim, da se vsak dan sproti učim nove lekcije in si ospuščam stare načine, ko pa mi ni uspelo ravno zadeti žebljico na glavico. Včasih sem čisto zgrešila. Pa še vedno sem tu. Odpuščam si. Naredila sem najboljše, kar sem zmogla ali znala. Preteklosti ne morem spreminjati. Je kar je, zdaj pa je ne rabim več vlačiti v sedanjost. Naj mrtvi pokopljejo mrtve. Ali kako že gre stari rek. Pusti preteklost preteklosti. Lekcije sem se naučila. Krivda. Sram. Ponižanje. Žalost. Gnus. Zlorabe. Vse to vračam, od kod je prišlo. Zdaj sem svobodna. Zdaj živim polno življenje.

Danes ja zame nedelja in želim samo uživati. Res imam lepo življenje.

Preteklost me je naučila, da je življenje prekratko za obžalovanje ali želje v prihodnosti – najbolj močen je trenutek zdaj – kot bi nam rekla Kassandra – Suzan Ashley. To je naša točka moči.

Od zdaj najprej sem vedno na najboljšem, kraju ob najboljšem času in z najboljšimi ljudmi – v najboljši možni situaciji. (Kryon afirmacija)

Želim si še bolj močno občutiti ljubezen do sebe. To je sigurnost vezi z mojo dušo, ki je nič ne more pretrgati.

Okoli hiške sem našla limonino meliso, ki tako lepo diši. Prav vesela sem je, da tako lepo raste. Zdaj še je majhna, ampak bo postala velika. To pa bo dobro za čaj, saj je neverjetno zdravilna.

Kaj ti ceniš v svojem življenju? Ceniš sebe? Se imaš rada? Čas je, da se imam še malo bolj – danes.

Ljubek pristen nagajiv lahkoten srčkan razkošen srečen sijoč spontan navihan bogat pester miren dan poln izobilja.



Čas je, da se imam še malo bolj rada, potem je lažje tudi za druge, da me imajo iskreno radi. Čas je.

Ni komentarjev:

Objavite komentar