četrtek, 25. april 2024

OPOLNOMOČENJE

Kako pomembno je, kakšen pogled imam na svet! Veselim se, da ga lahko spreminjam, ker potem se svet takoj spremeni. Vse okoli mene se spremeni.

Danes sem naredila res veliko delo in to je bilo, da sem posadila krompir. Božansko. Zdaj pa je dokončano. Naredila sem po novem modelu, ko plodove samo polagaš na podlago iz listja ali slame, ga obdaš s kompostom in žagovino. In je! Končano! Me prav zanima, kakšni bodo rezultati. Pa to bo res božansko! Kaj bo! Je že!

Zdaj pa dobim obisk meni ljubih oseb in imam čas, da kuham za njiju. Naredila sem nekaj preprostega, kar imata rada. Se že veselim, da bomo poklepetali. Veselim se, da se bomo sproščeno družili in da bo zabavno skupaj.

Zdaj pa mi tako prija počitek na sedežni in pisanje. Pravi balzam je in počitek, ki sem ga potrebovala. Prav čarobno je, ko imam pospravljeno klet. Čisto drugače je, ko stopim v njo in imam vse pregledno. Prav poboža mi dušo.

To sem želela napisati, da mame so mame. Spomnila sem se, kaj nam je rekla Kassandra – Suzan Ashley. Če smo kot ženske rodile na svet otroka, novo življenje, ga gledale, kako raste in se razvija – potem je res vse mogoče! Zaupam, da je vse mogoče! Vse je mogoče!

Vse je mogoče!

Vse je mogoče!

In čisto vse je mogoče!

Ni mi več za igrati igric in se pretvarjati, da sem bolj fina ali drugačna, kot sem. Samo sem. To mi je največja sproščenost in največje darilo drugim. Ne rabim se dokazovati. Ne rabim več nabirati točk za odobravanje. Lahko samo živim. Zdaj v tem trenutku mi je lepo in zaupam, da mi bo tudi v naslednjem.

Ljubezen je močnejša kot vse.

Nič ni treba delati ali biti. Dovolj je, če sem. Pristnost sije skozi mene in se preteka neprekinjeno kot izraz mene, saj odraža Ljubezen, ki jo ima Bog do mene. Še bolj pa odseva Ljubezen, kar Bog je.

Zanimivo, da sem napisala bog z veliko začetnico. Bog je. Vseeno ali je velika ali mala začetnica. Bog je Ljubezen. Zdaj pa je čas, da se ta ljubezen tudi širi skozi mene navzven.

Tako mi oči skupaj lezejo, da bi najraje kar zadremala. Saj nisem zares utrujena, bolj sem ponosna, kar vse sem dosegla in kar vse sem naredila. Iskreno sem hvaležna svojima staršema, ki mi tako predano pomagata. Lažje je, če smo vsi, pa še bolj zabavno je. Veliko več naredimo. Res sem ponosna, da imam tako super starše.

Kaj sploh pomeni, da opolnomočim sebe?

Vsaka nesigurnost v meni naj bo razjasnjena. Vem, da glas strahu veliko straši, povedati pa nima nič kaj pametnega. Glas ljubezni pa je tih, a vztrajen. Danes sem se odločila, da bom poslušala glas Ljubezni. Spomni me, da sem izjemna. Spomni me, da sem že zdaj čudovita točno taka kot sem. Spomni me, da sem vredna ljubezni, ljubljena, da me je lahko ljubiti, sem ljubezen in sem ljubka, prisrčna. Mislim, da je nekaj podobnega rekla Kassandra – Suzan Ashley.

»You are love.

You are lovable.

You are lovely.

You are beloved.«

Zdaj, ko sem to napisala, sem komaj videla, da ne vem, če je res točno to rekla. Ampak v glavnem, vredni smo ljubezni, lahko nas je ljubiti, mi smo ljubezen in mi z lahkoto ljubezen dajemo. Mislim, da je bil taki pomen. Če pa bom kje še to enkrat slišala, pa bom vnesla popravke.

Kaj pomeni zares opolnomočiti sebe? Bolj se oziram na svoje dobre strani, kot na svoje napake.

Prav slišim glas v sebi: »Pa daj no, preboli že to!«

Res je. Ni več vredno biti v preteklosti, ker ji ne želim dajati energije. Zdaj želim živeti polno in čas je, da se popolnoma prepustim trenutku.

Uživaj mi!

Ljubek srečen bogat srčkan jasen sijoč razkošen iskren jasen lahkoten barvit hvaležen šarmanten romantičen upajoč milosten blažen dan poln obilja!



Ljubi se v celoti, kajti vredno te je ljubiti. To pa je resnično opolnomočenje!


Ni komentarjev:

Objavite komentar