nedelja, 21. april 2024

BOGATI SMO!

Življenje je prekrasno.

Zdaj je zvečer in počasi grem spati. Samo malo še knjigo berem. Zunaj poslušam zvončke, kako cingljajo. Kapljice pa poskakujejo od radosti v majhnem zajetju vode. Veselo pljuskajo čez rob in v zrak. Prav igrive so.

Kako pa kaj moje veselje?

Danes sem se igrala z mačko in bilo je tako zabavno. Skozi kaj počneva skupaj. Ali dremljeva na sedežni ali sva zunaj. Danes pa je tako mijavkala, ko je bil dež. Saj je bila zunaj, potem pa sem jo lovila z brisačo. No, to je bila najina igra potem. Res je bilo zabavno in prav sproščujoče. Rada imam svojo mačko Bliss. Vsak dan me kaj preseneti.

Res je lepo poslušati kapljice dežja zunaj. Prav pomirjajo me. Živimo na čudovitem planetu, ki je tako bogat z lepotami. Vsega imamo na pretek.

Navdušila pa sem se nad vzgojo svojega sadja in zelenjave. No, bolj zelenjave. Poslušala sem yt Trag biljke in povedala je, da so kumarice, prej ko jih dobimo na polico v trgovini, tretirane trinajst krat. To pomeni, da jih trinajst-krat škropijo z močnimi pesticidi ali čim podobnim, da lahko zrastejo tako velike. Pa saj to je huje, kot bi jedli plastične. S čim vse nas potem polnijo in to bi naj bila naša hrana, ki telesu dobro dene? Zato je tako dragoceno imeti vrt, saj sama ne bi nikoli toliko škropila tega, kar jem, ker potem sploh ne bi bilo užitno. Dodala je, da nas v šoli ne učijo o tem, kako lahko zares živiš z naravo, ker si ne želijo neodvisnih ljudi, ampak nas učijo integrale. Toliko je rastlin, ki so užitne. Čas je, da se sami preučimo ali prevzgojimo v svobodne ljudi in lahko začnemo s hrano.

Navdušili so me s hitro vzgojo v tunelih, kjer v petindvajsetih dneh že imaš prve pridelke. Posadila sem dve taki gredici. Eno v toplo in eno že zunaj. Tako lepo rastlinice – moja hrana – buckajo iz zemlje. To pa mi je tako veselje, ki me čisto prevzame. Vsak dan jih grem pogledati in vsak dan so večje. Božansko. Vsega nasadiš mešano v gredico in potem vse skupaj raste v sožitju. Res božansko. Fantastično. Izjemno. Bajno. Bom sproti poročala, kako gre.

Posadila sem tudi čebulček v žagovino, da bo lepo rastel. Tega pa imam kar notri, da bo pri roki, ko bo potreben za kuhanje. Ne bi si mislila, da mi vrt daje tako veselje in obilje. Prav preseneča me, kako zelo izpolnjeno se počutim, ko sadim. Še bolj pa, ko vse moje bilke rastejo in se vsak dan krepijo.

No, naredila sem tunele iz kartona, vmes pa sem namesto sena dala listje iz gozda, pa je enako dobro uspelo. Še prej pa sem preizkusila en model na rožah, mojih ljubih čebulicah, ki že tudi poganjajo. Še celo male sadike si pripravljam iz semen. Papriko. Paradižnik. Ohrovt. Take zanimive stvarce. Komaj čakam, da bo dovolj toplo, da jih dam ven v njihovo naravno okolje. Zdaj pa jim je dobro na toplem, dokler še je zunaj hladno.

Mislim, da bo moja letošnja prva letina – rukola. Neverjetno se je veselim. Življenje je tako bogato in toliko nam daje vsak dan sproti. Božansko.

Komaj čakam, da grem jutri zjutraj pogledati in bodo moje rastlinice spet malo večje in mogoče bodo pognale že nove.

Življenje je lepo!

Kaj pa je tebi v veselje in užitek?!

Ljubek pristen iskren sončen sijoč bogat hvaležen ustvarjalen pisan razkošen jasen igriv dan poln obilja!



Življenje je čudovito. Vidiš vso to lepoto?!?

Ni komentarjev:

Objavite komentar