petek, 26. april 2024

NAVIHAN DAN

Življenje je lepo!

Dogaja se. Čarobnost!

Zdaj pijem moj zlati kapučino iz moje rumene skodelice in še je bolj zlate barve. Uživala sem v čiščenju kleti in potem v raziskovanju okolice. Zdaj pa grem naprej v vrtek. Malo bom semena pogledala, kje imam kaj. Včeraj sem res pripravila tunele za zemljo. Izjemna sem! Zdaj pa grem naprej. Dodala bom še kompost in bio organsko gnojilo. Neverjetno, da je že v kleti!

Moja hiška je kar bolj prijazna. Moj domek je kar bolj prijazen. Pa saj je še prej bil. Samo tako rada imam mir. Seveda sem vesela obiskov. Mir pa mi je najbolj dragocen.

Nisem si niti mislila, da je vrtnarjenje lahko tako izpopolnjujoče! Čisto me je prevzelo. Voditeljica Trag biljke je predlagala, da si vodimo dnevnik, ona si ga že dvanajst let. Tudi jaz si ga bom začela. Prvo setev sem si zapisala, drugo v toplo gredo pa si nisem. Zdaj pa ne vem, katero vrsto imam prazno. Saj bo ostala prazna, pa bom vesela, ko bo vse pognalo. Preizkusila sem tudi nekaj novih vrst zelenjave. Kolerabico, por iz semen, belo dolgo redkev, pastinjak, koriander in komarček. Neverjetno. Nisem si niti mislila, da sem tako iznajdljiva ali da sem posadila tako pestro izbiro novosti. Posejala pa sem tudi gomoljno in stebelno zeleno, pa še čebulček, če bo kaj iz tega. Veseli me pa tudi, da delam poganjke iz sladkega krompirja, da bodo gnali kot nori. Zanima me, kje dobiš še vijoličnega. To pa je izjemno. Pa še novo zelišče sem preizkusila – pehtran. To še bo zanimiva začimbica ali zeliščnica. Bomo videli.

Vrt me vsak dan razveseli, ko pogledam, kaj novega je že pognalo. Vsak milimeter je kot bi zrastlo za veliko. Pa saj tudi zraste.

Rada bi si še nabrala nekaj zdravilnih zelišč okoli. Zdaj koprivice tako lepo poganjajo in bodo super za čajčka. Kako sem vesela!

Moj vrt, moje veselje.

Res sem izjemna.

Danes sem se tako lepo usklajeno obleka. Dobro se počutim. Rada sem lepa, ker mi to razveseli duha. Ne samo, da mi je udobno, še dobro izgleda vse v lososovi barvi. Čez pa še imam kosmati telovnik pastelno roza barve, ki ga naravnost obožujem. Greje me, pa še šik je.

Mislim, da se moja duša umirja. Bolj živim pristno, bolj sem zadovoljna. Nikamor se mi ne mudi. Tu mi je super. Tu se fantastično počutim. Lepo mi je. Imam mir za ustvarjanje. Živim svoje življenje. Rada se imam.

Narava me je objela in me vodi naprej. Bog me vodi skozi intuicijo, ki je ljubezen.

Zdaj pa grem naprej v vrt. Uživaj mi!

Ljubek pristen vesel razigran lahkoten jasen blažen kreativen bogat živahen sončen sočen strasten razkošen navihan dan poln obilja!



Živi po svoje! Za tvoje življenje gre! Uživaj mi, zares. Obljubi! Čao!

Ni komentarjev:

Objavite komentar