četrtek, 26. april 2018

Lahkotnost reke...

Danes je najlepši dan mojega življenja. Se je že začelo! Poletno vzdušje! Morje! Me že vleče! Komaj čakam, da grem! Pa ne samo to!

Že tukaj je vse drugače! To sonce! Ta sijaj. Sončni zahod! Labodi v zalivu, ki se lenobno premikajo. Samo enega imajo na očeh, če se preveč približa. Ta se šopiri. Ampak ne vedno. Tako lepo ima peruti privzdignjene. Lep je. Samosvoj. Ponosen. Edinstven. (Niti ne… ali nič kaj bolj, kot vsi drugi. Vsi smo unikatni.) Drugače so prav lenobni.

Nekaj čarobnega je na tej reki. Še lepše se sveti v sončnem zahodu. Še lepše odseva svoje globine. Nekaj je v tej lahkotnosti, s katero teče. Tako kot življenje. Samo teče.

Neverjetno zanimivo mi je, kako vedno dobim navdih. Nekaj me vleče v neko smer. Kar v trenutku zavijem drugam, kot sem bila namenjena. Potem se vedno izkaže za dobro. Odlično. Rada sledim temu glaseku. Vidim pa, da je pomembno, da se sploh odpravim od doma. Prvi korak v smeri željenega naredim, ostalo pa se razplete v moje najvišje dobro.

Obožujem svojo posteljo. Veliko. Mehko, a dovolj trdno oporo. Spala sem tako dolgo. To mi toliko pomeni, da imam čas za spanje. Sitna sem samo, ko sem nenaspana in lačna. Verjetno je enako pri dojenčkih. Zato lepo skrbim zase. V polnosti. Vedno lepše.

Vedno bolj mi je to pomembno. Sreča. Vedno bolj zaupam, da zase vem, kako bi rada živela. Pristno. Ustvarjalno. Polno vitalnosti. Navdiha. Srečno. To je to. Lahkotno in samosvoje bi se pretakala kot reka.

Se pretakam kot reka.

Reka v meni je močna in pretočna za navdih.

Ljubek lahkoten dan!

Cmok! Cmok!









P.S.: Čisti užitek v vsakem trenutku... Zali to cvijece suzama srece Mišo Kovač
 (https://www.youtube.com/watch?v=btJ5UuQ6QBk)

Ni komentarjev:

Objavite komentar