sobota, 21. april 2018

Tekoče in srčno...

Rada pišem. Vedno sem rada pisala. To mi je naravno in uživam ob tem. Vedno sem bila na lovu za posebnim zvezkom. Na morju ali doma. Po navadi sem dnevnik vedno doma pustila, da sem imela na morju izgovor, da si kupim novega. Zdaj pa ne rabim več izgovorov. To je tudi darilo, ki me najbolj razveseli za rojstni dan. Sestra mi je kupila tak lepega z zvezdicami gor. Srebrnimi. Marmoriranega z vijolično. Ona ima okus.

Bila pa sem vedno tudi na lovu za popolnim penkalom. Spomnim se, kako dobrega sem dobila iz Nemčije. Tako lesenega. Imela sem enega živo oker rumenega, ki sem ga tudi oboževala. Na zadnje sem imela enega s sovicami, ki pa je žal poknil pokrov. Ravno včeraj sem ga mogla vreči v smeti. Nisem ga mogla oživeti. Zdaj pa imam turkizno zelenega, kot morje, z zlatimi pikami.

Spet se navajam pisati z nalivnim peresom. To se mi zdi tako elegantno. Prisrčno. Pisanje z dušo. S toplino. Na začetku se je pero malo upiralo, saj je bilo zasušeno. Zdaj pa že lepše in bolj tekoče piše. Lepo je. Prav uživam v tem. Imam lepo pisavo. Nisem niti vedela, da tako hitro pišem. Verjetno dolga leta šolanja pustijo posledice. (Ampak zdaj lahko pišem karkoli si želim! Uuuuu, saj vem! Svetovno!)

Ni zanimivo, da imamo vse v sebi. Vso ljubezen. Vso radost. Vso srečo. Samo malo se je zasušila. Ker je nekaj časa nismo tako dosledno uporabljali.

Malo več pozornosti rabi, da se spravi v tek. da dobi zagon. Naši možgani so naravnani tako, da vse negativno bolj zagrabijo. Učim se in navajam, da bolj dolgo cenim vse dobro. Tako ostane občutek bolj dolgoročno v meni. Komaj čakam, da vse to raziščem.

Tako kot je bilo zasušeno penkalo, tako je z možgani. Bolj so navajeni glodati negativno. Lahko jih naučim drugače. Saj ji že zdaj malo fokusiram drugam. Ampak zdaj bom pa še bolj zavestno. Če je kaj dobrega, bi naj opazovali to vsaj dvajset sekund. Potem se to še bolj okrepi. Zanimivo!

Ljubek dan poln ljubezni, pristnost in veselja!

Cmok! Cmok!









P.S.: Danes raziskujemo notranjo lepoto! Čudoviti ste! Oto Pestner - Tople Julijske Noči (https://www.youtube.com/watch?v=C_fDS_efNnk)

Ni komentarjev:

Objavite komentar