petek, 9. februar 2018

Neeeeedelja! Daaaaaaaaaa!

Če bi danes bila nedelja, kaj bi si želela? Kaj bi želela početi? Kaj bi resnično rada delala? Kaj bi razveselilo moje srce? Kaj bi me sprostilo? Kaj bi mi napolnilo baterije?

Kar malo zazehala sem zraven, ko to pišem. Rabim malo dremeža? Mogoče. Malo dremuckanja na sedežni. Pridejo dnevi, ko je vse v nasprotju z akcijo. Vse se dogaja v počasnem posnetku. Vstajanje s postelje se zavleče v poležavanje. Samo, ker lahko in imam čas.

Počasi grem do kuhinje in si skuham kavo. S penicami seveda. Če je nedelja. In če tudi ne bi bila, bi si naredila penice. Ker brez penice pač ne gre. In ni tako dobra, če je ni gor. Ali jih ni gor. Penic seveda. Malo cimeta. Za okus. Za poživitev. In ne pijem kave grenke. Malo sladkorja pa že mora biti. Pikico. Malo več pa že!

Še vedno zavita v mojo živo roza – pinki – najmehkejšo puhasto jutranjo haljo, kar je sploh možno, sem se že pomaknila na sedežno. Kar je velik premik za nedeljo. Spalnica – kuhinja – dnevna. Nekje vmes kopalnica. To je to za danes! Hecam se! Komaj čakam, da grem na sprehod! Zunaj tako lepo sije sonce! Obsijalo je kot vsako juto moje pristno in prikupno življenje! To pa tako obožujem!

Imela sem resen namen, da grem na kavo. Bila sem že oblečena v moja najljubša oblačila. Krilo. Puloverček in moje ljubke čevlje z rožico. Udobno šik. Čisto moj stil. Na pol poti po stopnicah. Pa sem si premislila. Vrgla sem kovanec. In točno mi je potrdil to, za kar sem navijala. Ostani doma!

Samo šla sem na kratek sprehod. In kako je to dobro delo! Kot bi celi angelski zbor zapel blaženi aaaaaaaa… (Saj ne, da sem jih že kdaj v resnici slišala. Nič nimam proti! Da ne bo pomote! Naj pojejo tudi v živo. Bolj sem imela prizor in glasbo iz kakega filma v mislih…) Tako me je objelo sonce. Svežina!

Nedelja ima že vse v imenu. Ne delaj. Ne! Ker je to dan za sprostitev in relaksacijo. In kdo ne bi tega z veseljem upošteval!?

Lepo pisano se imejte, moje drage, moji dragi!

Cmok! Cmok!

Pa! Pa!










P.S.: Čutiš to čarobnost v srcu? Danes je dan za razvajanje... v vseh pogledih! Parni Valjak - Kada Me Dotakne (https://www.youtube.com/watch?v=Mxw65Yo3gMY)

Ni komentarjev:

Objavite komentar