sobota, 28. september 2024

ŽIVIMO V RAJU

Zakaj se tako močno oklepam starega? Bi si želela poletje vso leto? Ali zimo vso leto? Ali jesen?! Ali pomad?! Vsak letni čas ima svoj čar, svojo lepoto. Seveda mi je poletje najljubše, ne bi pa ga razvlekla čez celo leto. Rada imam bogastvo, ki ga prinese jesen in druga letna časa. Rada imam raznolikost.

Spremenila sem se. Svet se je spremenil. (Vodstvo Rebecce Campbell za danes…)

Dogaja se sprememba na boljše. Na veliko veliko boljše.

Zakaj se še z obema rokama oklepam preteklosti in kar je bilo. Ni več! Zdajšnji trenutek prinaša s sabo lepoto neštetih možnosti Ljubezni. Zakaj si še želim starega?! Tudi, če ni več polno soka in sočno?! Tudi če je že vse posušeno in posrkano?! Ni se vredno oklepati okostnjaka preteklosti, ko pa ima prihodnost, bolj še pa zdajšnji trenutek toliko sočnosti in slastnosti za ponuditi! Toliko svežine ob kateri nam zaigra srce! To je življenje! to je polnost in sočnost življenja!

Saj vem, zakaj se oklepam preteklosti. Mogoče smrdi po starem dreku, ampak mi je vsaj znano. Ni nekako zadovoljujoče, niti malo ne, ampak je domače. Poznano. Predvidljivo. To je tako, kot bi nek film gledal stokrat. Prvič bi mi bil zelo zanimiv, ker ne bi poznala zgodbe. Drugič bi opazila vse podrobnosti in zanimive dialoge, ki sem jih prvič spregledala. Oboževala bi film in vse v njem. Potem bi pa postal, ehhh, noooo, navada. Dolgčas. Kaj se nimamo kaj bolj zanimivega pogovarjati?! Minilo me je! Minilo me je do tega stokrat gledanega filma! Pa kaj se sploh zavedam, koliko novih so posneli vmes?! Kaj pa, če bi prebrala dobro knjigo?! Ni potrebe, da sem vezana na ta film. Tako je v življenju! Oklepam se bede in sem zagrenjena. Lahko pa to opustim. Lahko sprejmem sočnost, ki mi jo nudi vsak trenutek! Samo predam se lepotam življenja! Zdaj! Predam se lepoti sebe! To je to! Potem se običajno spremeni v prazničnost!

Ljubeč ljubek pristen edinstven sočen miren blažen živahen žlahten žameten jasen srčen slasten strasten vesel čaroben harmoničen bogat šarmanten fantastičen razkošen dan poln božanskega obilja!



Živi svoje sanje na polno! Življenje je lepo! Danes je tvoj dan! Gremo v novo zgodbo! Gremo v nov film! Gremo v novo knjigo! Čaka nas prihodnost tako svetla, da nas bo oslepila od lepote in rajskosti! Čas je! Čas je, da zdaj živimo v Raju!

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar