četrtek, 26. september 2024

VEDNO BOLJ PRISTNA

Čestitam ti! Postajaš vedno bolj pristna! Vse, kar spoznavaš, vpeljuješ z lahkoto v svoje življenje. s tempom, ki je primeren zate in ti prija – godi.

Brala sem – in še berem – knjigo o Toskani, Italiji. Kako tam res znajo uživati življenje. Kako imajo popoldne počitek, siesto od dvanajstih do treh (ki pa traja tudi do petih – če je res vroče in večino dni je – ali kar tako). Knjiga mi je veliko dala, sploh glede urejanje vrta z zelišči, sivko, vrtnicami in sajenjem dreves, da potem vedno uživaš sveže sadje. Na tone svežega sadja. Čisto sem se navdušila. Čutim še bolj povezanost z naravo.

Še bolj čutim povezanost s sabo in lepoto narave v meni in zunaj sebe.

To je življenje. Tudi po italijansko, da uživaš v sladkem brezdelju in sladoledu. To je čisto zares božansko. Življenje z naravo in slavljenje letnih časov, ki ima vsak svojo lepoto.

Toliko tega vem o užitku in življenju v tem trenutku. Pa tudi zares tako živim?

Včasih me preganjajo misli o preteklosti ali prihodnosti. Pretrese me kakšna novica ljudi, ki jih poznam in so mi ljubi. Potem me kar posrka v dramo. Ampak vedno manj.

Kaj če bi danes uživala v sladkosti življenja?

Kaj če bi danes zares »uživala sladkost tega trenutka«?

Kaj če bi danes zares »uživala sladkost življenja«, ki ga živim zdaj?!

Sploh ne dvomim, da mi ne bi bilo všeč. tega bi rada več vnesla, vlila, stopila, vmasirala, vtrla, vpredla v svoje vsakodnevno življenje. prepričana sem, da bi vse postalo praznično. Tako kot je danes, ko sedim v senci in mi vetrc nežno boža rame. Tako. Prijetno. Z občutkom. Samo malo me poboža in čutim sladkost in čarobnost življenja!

Življenje je res lepo! Fantastično!

Ljubek miren srčkan jasen iskren harmoničen bogat razkošen razvajalen sladek slasten ljubeč strasten blažen sočen radosten zapeljiv šarmanten optimističen žlahten nežen čuten dan poln božanskega obilja!



Sledi svojemu srcu! Veliko ti ima povedati! Veliko užitka lahko občutiš samo, če si ti – pristna in točno takšna, kot si zdaj! Čudovita si! Srce ve! Srce ve, kako te razvajati! Prepusti se! tvoje sanje se uresničujejo zdaj! Dopusti si uživati! Življenje je lepo!

Ni komentarjev:

Objavite komentar