četrtek, 2. maj 2024

IZJEMNA SI

Prebrala sem zadnje vrstice prejšnjega bloga. Izjemna si!

Pa res sem izjemna.

Sprašujem se samo, kam to splahni, ko imam pred sabo novo situacijo. Kaj pa, če bi verjela, da sem izjemna tudi v novih situacijah?

Lahko se pogovarjam o tem, kar je drugim fajn. Ne rabim pa se zmanjševati. Kar je, pa je. Lahko sijem najbolj močno, kar le lahko. Želim se lepo obleči. Želim se osvoboditi. Želim se predstaviti najboljše kot sem.

Veš kaj, kaj imam mogoče občutek, da se moram dokazati? Imam občutek, da moram dokazati, da sem dovolj? Zdaj lahko zmanjšam ta pritisk in se osvobodim! Rodila sem se dovolj, ker če ne me ne bi bilo tukaj. Sem kot sem in nikomur se mi ni treba dokazovati.

Niti ne rabim sprejemati njihovega sranja in ga jaz stran kidati. Ni to moje delo več. Vsak se naj potrudi zase.

Dobila sem tako lepo darilo, da mi je ogrelo srce. Spodbuda. Besede, no, sporočilo, ki mi je polepšalo dan. Šteje, ko dam najboljše od sebe, ker je sprejeto z ljubeznijo, tako kot je bilo dano.

Danes samo ne pozabi, izjemna si. Res si izjemna. Mogoče bi spekla kakšno pecivo. Našla sem tudi recept za rogljičke, ki bi jih lahko spremenila v potičke, če bi jih kar narezala na manjše kose. Ali pa na spirale. Moja ustvarjalnost deluje sto na uro, neomejeno, glede vsega.

Zdaj sem tako zadovoljna. Presadila sem veliko število brokolija. To pa bo zdravo poletje. Brokoli na dan, odpravi vse težave stran. Rada ga imam. Tako dober bo v solatkah. Pa juhah, ali kot priloga. Presadila sem tudi neznane rastline, na katere nisem napisala, kaj je. Sem si zapomnila. Mislila sem si zapomniti. Je pa res, da so že zelo velike rastlinice. No, nekaj vem zagotovo, za pojest bo in je zagotovo rastlina presenečenja – kar pa mi je tudi v veselje.

Danes sem si posadila jagode. Božansko lepe so že in polno v cvetju. To bodo tako obrodile, saj sem jim dala najboljšo zemljo in jih še pognojila z bio organskim gnojilom. Tako se veselim. Skupaj smo iskali jagode po trgovini in si pomagali. Bilo je polno letnih sort, jaz pa sem želela take, ki rodijo mesečno. Doma sem imela napisano vrsto, pa seveda sem zamahnila z roko, ko mi je droben glasek rekel intuicije, naj pogledam – saj bo že pisalo zraven mesečne. In ni. Tako sem imela najprej poln voziček neke sorte, ko pa se je gneča polegla, sem vseeno pogledala na internetu, katera sorta je najboljša. Prva mi ni bila všeč, druga je bila prezahtevna, tretja pa je pisalo, da uspeva na vseh tleh in se hitro prilagodi. Takoj sem spraznila voziček in nabasala nove sadike.

Nisem pa vedela, še vedno ne, ali sem domov pripeljala letne ali mesečne. Ko pa sem pogledala letak, sem se kar na široko nasmejala! Prave imam! Imam mesečne! To pa sem imela srečo. Preverila sem še enkrat internet, pa je tam tudi pisalo, da so večrodne, samo v trgovini tega nisem videla. Takoj sem se lotila sajenja. Zato blog pišem sedaj, ko se že mrači in ni mi žal. Obožujem pisanje in sajenje jagod. Še bolj pa obožujem, ko jih bom lahko pobirala in jedla – zobala.

Gospod v trgovini mi je z zaupanjem rekel, da mu jagode že rdečijo na njivi in verjetno, da sem izgledala, kot da vem, kaj delam s polnim vozičkom jagod, tako me je vprašal za mesečne jagode. Ko pa sem rekla, da jih sadim prvič, je bil kar presenečen. Kako lepo mi je, da smo prijazni eden do drugega in da tako hitro ustvarimo stik. Potem sem jima z ženo pokazala, da še je tam en voziček in poiskali smo ti ta lepše jagode. Skoraj, da so že imele male jagode gor.

No, to je zdaj moj sijaj. Sajenje jagod. Naredila sem jim tako lepo gredico, da jim je udobno kot doma – še boljše!

Kaj pa je tvoj sijaj in kako mu slediš?

Ljubek pristen lahkoten vesel nagajiv živahen bogat srčkan radoveden iskren lahkoten razkošen zanimiv blažen dan poln obilja!



Čarobnost je v zraku. Jo čutiš?! Tudi ti si čarobna. Izjemna si! Res si izjemna. To ni več skrivnost, saj tega ne moreš več skriti. Izjemna si, moja draga! Čisto sem ti pozabila napisati, da sem si kupila tudi rože – seveda roza! Močno roza, božanske so!

Ni komentarjev:

Objavite komentar