nedelja, 14. april 2024

VEDNO PRISTOTEN MIR!!!

Zunaj je tako vetrovno! Znotraj pa je tako toplo! Kaj ni to prispodoba, da ne glede, kako burno je zunaj, v sebi lahko ohranjam toplino. V mojem srcu je vedno dom in toplo ognjišče Ljubezni, samo da si vzamem čas. Se umirim. Obstojim. Diham. Opazujem veter, ki mi v resnici nič ne more, ker sem an varnem in prijetnem zavetju doma.

Čarobno je!

Hvala danes za to prispodobo, ker zunaj je veter. Ali pa je samo vetrc, pa se meni dozdeva, da je močna burja, ki bo vse odnesla. Sem že boljše volje in celo smehljam se.

»Vse je dobro.

Vse je dobro.

In čisto vse je dobro!«

Sarah Ban Breathnach iz knjige Preprosto bogastvo.

Zanimivo, kako dolgo časa nazaj sem jo brala, pa se še vedno spomnim teh vrstic. Kako malo je potrebno, da nas že samo besede opogumijo.

Ali pa stari izrek, ki je zdaj moje vodilo, čeprav sem ga prebrala že kot študentka ali celo prej. Spomnim se, da so se mi prav oči zasvetile zraven. No, ne vem, če je stari izrek, samo prebrala sem ga v knjigi Iz dnevnika milijonarja… ali bogastvo je v nas od Borisa Veneta in Nikole Grubiša. Ne vem, točno, kako dobesedno je bilo zapisano, ampak da naše srce vedno pozna pravo pot za nas. Tako je nastal moj slaven izrek:

»Sledi svojemu srcu!«

Pomeni pa, da res poslušam svojo dušo, sem v stiku s sabo, povezana z Bogom, ki je zame Ljubezen.

Zanima me, če se bom sploh spomnila tega trenutka danes na smrtni postelji ali še milijon drugih skrbi, ki sem si jih delala po nepotrebnem, saj se je še vedno vse dobro izšlo. Tudi zdaj se bo. Zaupam v to.

Veš kaj, zdaj v tem trenutku mi nič ne manjka. Nič. Vsega imam dovolj. Zraka. Vode. Hrane. Dom. Ljubljene. Mačko. Obilja v vseh pogledih. Pravzaprav sem zelo bogata in imam vsega ne samo dovolj, ampak več kot dovolj. Zaupam tudi, da bom tudi jutri imela vsega dovolj. To je moj mir. Ampak jutri pusti jutrišnjim skrbem. Ne vlači jih v ta dan… danes je vse dobro.

»V mojem svetu je vse dobro.« Wayne Dyer.

Dragoceni stavki polni navdiha, ki spreminjajo življenja. Ne samo teoretično, ampak dejansko.

Vedno obstaja del mene, ki želi skrbeti in me zvleči v krivdo, sram, nemoč, sram in druge negativne občutke. Obstaja pa glas Ljubezni, ki ne preglasi glasu strahu, ampak je močnejši. Kateri glas bom danes poslušala – glas strahu ali Ljubezni?

Odločam se za Ljubezen.

Kaj mi pravi glas Ljubezni.

Vse je dobro in čisto vse je dobro. Vsi smo še živi, kar je fantastična novica. (Pa če ne bi bili, glede tega ne bi mogli nič narediti, kot nam bi rekla Kassandra – Suzan Ashley.) Imam dovolj zraka (vse do smrti), torej nič drugega ne more biti tako slabo, da bi mi to odvzelo. Rada se imam in se cenim. Ljubim svoje lepo življenje v vseh pogledih.

Vem, da imam fantastično življenje in samo preizkušajo me, da bi me »izbezljali« ven iz miru. Ne dam se. Vsaj ne danes. Vsaj ne ta trenutek, kar pa je že nekaj.

Dobila sem tako čudovito idejo za vrt, ki jo bom z veseljem uresničila. Fantastično! Pa tako enostavno! Komaj čakam, da začnem. Danes pa je preveč vetrovno, da bi.

Včeraj sem ves dan, no ves prosti čas, posvetila urediti okolice in sadovi so vidni. Prav razveseljuje me! Božansko lepo je. Zjutraj me je prav presenetilo, ko sem zagledala lepoto.

Tako sem vesela, da imam toplino doma.

Srečna sem, da imam zavetje ognjišča srca. To je tako kot na morju, ne glede, kako veliki so valovi, kako razburkano je morje, pod površino je vedno mir. Sem se danes pripravljena tako poglobiti in ta mir doseči? Odločitev je moja.

Ljubek pristen lahkoten srčkan srečen sijoč kreativen zabaven bogat ustvarjalen razkošen jasen razkošen dan poln obilja.



Živi svoje življenje na polno. Ali je drzna pustolovščina ali nič! Uživaj mi, danes! Sledi svojemu srcu! Juhu, kako je življenje lepo!!!

Ni komentarjev:

Objavite komentar