petek, 19. april 2024

RAZKOŠJE SLADICE

Hvaležna sem za dež, da bom lahko zalivala vrt. Tako lepo kaplja v soda in ju polni! To pa je obilje vode! Res se veselim!

Življenje je lepo!

Našla sem zanimiv recept za palačinke, ki sem si jih želela speči za zajtrk, pa sem tako dogo klepetala po telefonu, da bodo zdaj za vmesni prigrizek ali bolj poslastico. Sladico.

Kaj je tvoja poslastica?

Živiš tako, da tvoje telo, um in duša uživajo v poslastici življenja?

Živiš tako, da je tvoje življenje res lepo?

Pa saj ni treba tako živeti! Življenje je lepo! Če že samo poslušam dežne kaplje, brez da sploh pogledam čez okno, uživam v ritmu pretakanja vode. Narava je tako čudovita in mi smo del te narave. Ta narava je tudi v nas.

Priznam, da si želim deliti ta recept z vami, ki sem ga našla na strani Medical Medium:

 

BANANINE PALAČINKE

1 skodelica ovsenih kosmičev brez glutena (uporabila bom kar navadne)

¼ nesladkanega mandljevega mleka (jaz bom dala kar ovsenega)

1 zrela banana

2 žlički pecilnega praška (tega bom dala manj)

½ žličke cimeta

1 vanili sladkor ali izvleček vanilije brez alkohola

1-2 žlici surovega medu

 

Tako se mi jih »lušta«, da ne morem več niti zbrano pisati. Grem zdaj v akcijo pečenja. Me zanima, če bi dodala rozine in bi naredila to kot cesarski praženec. To bi bilo izjemno dobro. Vse bom preizkusila. Zares.

Kaj pa si ti rada zdravega pripraviš in da ti je v slast? Palačink že nisem jedla tako dolgo, da kar ne morem verjeti. Zdaj, no danes, pa je čas.

Kaj te želi spraviti iz tvojega dobrega počutja? Danes je dan, ko lahko to vse urediš in se odločaš za srečo. Dneva še ni konec, še vedno lahko izberemo drugače.

Meni je zdaj moje največje veselje vrt. Tako božansko mi vse uspeva in komaj čakam, da si naredim prvo solato iz vrta. To pa je božansko in čarobno. Dež pa mi danes pomaga pri tem, da bo res rastlo.

Mačka Bliss se carta danes pri meni in to prav prija na deževen dan, samo čajčka si še skuham. Res uživam v vseh pogledih. Res imam lepo življenje.

Ljubek pristen iskren čaroben lahkoten vesel igriv bogat zabaven razkošen jasen živahen kreativen dan!



Uživaj svoje življenje! Izbiraj še malo več sreče in slasti tega dneva! Najprej pojej sladico, saj se živi samo enkrat!

Ni komentarjev:

Objavite komentar