nedelja, 14. januar 2024

USTVARJALNOST KUHANJA LJUBEZNI

Življenje je lepo!

Obožujem, ko preizkušam nove recepte. Ni sem ga našla na internetni strani in v knjigah Medicinskega medija, zato sem si ga malo prilagodila. Vedela sem, da nekje sem jih videla. So pa kokosovi poljubčki, samo brez beljakov. Namesto njih se uporabi akuafaba – tekočina od kuhane čičerike. Bilo je božansko enostavno. K stepeni akuafabi sem dodajala kokos, dokler se mi ni gostota zdela primerna. Moj mikser je »beljake«, ki to seveda niso, tako hitro umešal, da sem bila kar presenečena! To tudi zmore! Res ga rada uporabljam! Kokos je takoj vpil tekočino in nastali so kar veliki španski vetri, ne samo vetrci! Dodala sem še sladkor po okusu. Zdaj pa so že pečeni, no sušeni in hrustljajo fantastično. Tako dobri mi še niso uspeli.

Iz ponarejenih beljakov sem delala te poljubčke samo enkrat – pa še takrat so bili rjavi. Zmes pa se mi nikakor ni želela strditi, tako je bilo, kot bi kokos skoraj namakala v vodi. Pa saj so bili dobri. Zelo dobri, ker jih imam zelo rada in sem jih pogrešala odkar ne jem jajc. To pa je odlična sladica – nadomestilo – še boljše je, ker je zdravo – za kokosove poljubčke.

Veselim se že novega projekta. Včeraj mi je uspel humus. Danes pa sem še preizkusila lečin tofu. Samo eno skodelico leče sem dala in tri skodelice vroče vode. Vse sem namakala dvajset minut – ravno čas moje meditacije – potem pa sem vse zmiksala v mojem božanskem miksiju. V ponvi z debelim dnom sem mešala in zavrela, nato pa ob stalnem obračanju metlice po masi celih devet do deset minut trenirala mišice! Še prej sem dodala ne polno žličko soli, čebule in česna v prahu za boljši okus. Veselim se, da bom poizkusila iz tega narediti umešano »jajce« za danes zvečer ali jutri zjutraj. Pa sem res kreativna v kuhinji, sploh nisem vedela. Ali se zavedala.

Ponosna sem nase, da toliko eksperimentiram.

Očitno, da je kuhanje moja strast. Bom še kaj naredila ali spekla. Saj še imam nekaj v mislih, da bo res fantastično. Res se veselim.

Obožujem kuhanje.

Priznam pa, da ko mi čajni vrečki piše, da danes kuham samo čaj, sem pa tudi vesela namiga.

Uživaj v svoji strasti in jo neguj. Praznuj svoje življenje v vseh pogledih!

Ljubek pristen srčkan srečen dan!



Sledi svojemu srcu! Uživaj!

Ni komentarjev:

Objavite komentar