petek, 19. januar 2024

ZAUPAM SRCU

Življenje je lepo!

Danes je dan za praznovanje, da lahko živim v tem trenutku. Čas je, da sem to, kdo sem. čas pa je tudi, da pustim preteklost preteklosti in na novo odprem srce. Še malo bolj!

Življenje je lepo!

Srečna sem, da živim po svoje in da lahko sem to, kdo sem. Vadim pristnost. Vadim, da sem jasnost. Vadim, da sem sama, da se zberem dovolj, da se sploh slišim.

Kdaj prevlada turbulenca, ko me kar meče iz ene situacije v drugo. Saj so zabavne in jih sama izbiram. Počasi pa mi je dovolj. Rada bi malo vdihnila, izdihnila, se zares povezala. Rada bi živela še bolj po svoje in uživala življenje.

Lepo življenje imam.

Srečala sem osebo iz prejšnjega desetletja ali še več nazaj. Nič več me ne veže ali vleče, da bi se pogovarjala z njo. Počutila sem se skoraj bedno, ker se nisem mogla povezati z njo – moj staro prijateljico. Poti so se nama razdružile z namenom – da imam prostor za novo prijateljstvo. Resnično, srčno in pristno, ki me dviguje in hrani.

Bilo je zanimivo, ampak je tako, kot da se poti razdružijo in je vedno manj stičnih točk. Na koncu pa še te zbledijo. Ni mi več do umetnega vzpostavljanja stika in umetnega oživljanja nečesa, čemu je že rok potekel in je že davno mrtvo. Vidim njeno lepoto, ampak nekako najina svetova ne gresta več skupaj. Ni mi več klepetati o drugih, jamrati. Velikokrat sem tudi jaz taka, se pa želim spreminjati in se osvobajam sproti. Že zavedanje je korak naprej in seveda napredek. Je pa zanimivo, da pri drugih po navadi bolj slišim, kot pri sebi.

Ni zame. Jaz odločam. In če nekaj ni zame, se lahko še tako trudim, pa še vedno ni zame. Lahko kompenziram in vlagam res veliko energije, pa to nič ne pomaga, ker se na koncu počutim prazno.

Gre se za dokazovanje in vedno neke presežke – ali v dobro ali v slabo – res mi ni do tega. Tako. Zdaj sem to podelila, zdaj pa lahko grem naprej. Ne rabim se siliti. Ne grem se več igre ega. Dovolj je bilo.

Zdaj pa lahkotno naprej.

Zaupam svojemu srcu, da me vodi prav. Zdaj in za vedno. To je moj edini vodnik.

Danes praznujem, da sem prišla tako daleč in da me čaka fantastična prihodnost! Juhu! Življenje je lepo!

Ljubek pristen vesel radosten lahkoten živahen jasen poln zabaven strasten sladki iskren dan!



Življenje je lepo in polno sonca! Uživaj v njem! Praznuj svoje življenje! Čudovita si!

Ni komentarjev:

Objavite komentar