nedelja, 6. avgust 2023

Kaj lepega!

Kaj je tvoja največja ljubezen do sebe?

Kaj bi bil danes tvoj popolni izraz ljubezni do sebe?

Če ne to, pa kako lahko vsaj malo danes sebi nakažeš malo več ljubezni? Tistega pristnega veselja da lahko uživaš v tem, kdo si?

Vem, da pridejo velikokrat take situacije, ki nam vzame košček tega v veselja. Na koncu se zdi, kot da smo ostali brez. Ampak to se zgodi samo, če dopuščamo. Da nas preteklost omejuje in oklepa. Nismo več  v tej kletki. Vsakič, ko se znova vrnemo v ta trenutek. Vsakič, ko zna vsaj k sebi pokličemo vsak delček svoje duše – smo potem lahko pristno to, kdo smo. To je tvoj čas, da zares uživaš v polnosti. Pristnosti. Jaz se imam danes rada, tako da sem res v stiku z naravo, da opazim lepoto listja, ki leži na tleh. Opazim lepo smreko ob poti. Obožujem to drobno zelenje, ki je zraslo ob robu asfalta in robnika. Zdaj je čas, da res zasijem v polnost in pristnosti.

Kako se pa lahko imaš ti danes bolj rada? kako pa lahko ti danes malo bolj zaiješ? Kako lahko malo bolj ustvarjaš lepoto v svojemu življenju, da ti bo res v veselje? Kako naj nas imajo drugi radi, če nimamo radi najprej sami sebe? Kako naj me imajo drugi radi, če nimam rada najprej same sebe? Kako naj vidijo drugi lepoto v meni, če jaz sama ne vidim te lepote v sebi?

Dovolj je bilo čakanja. Kogarkoli ali česarkoli. Ali so osredotočati na preteklost. Ni je več. Nič več! Zdaj je čas, da živim v sedanjem trenutku. Karkoli je bilo preteklosti, je bilo z namenom, da me prebudi v ta trenutek. Karkoli je v prihodnosti – je najboljše zame. Zato se ne rabimo ogromno obremenjevat – ne s preteklostjo in ne s prihodnostjo. Imam pa vso moč, da si ustvarjam ta trenutek. S tem spreminjam svoje življenje še na boljše.

Kako se lahko imaš danes malo bolj rada? Naredi si veselje in si podari, kaj ti je res pri srcu. Morda trenutek časa zase, morda uživanje ob čaju ali kaj lepega? Privošči si kaj! Vredna si lepega življenja.

Ljubek, čudovit, čaroben, pristen, iskren, srečen, radosten dan!



Čudovita si točno taka kot si. Zdaj je tvoj čas sijanja v polnosti in pristnosti! Zasij še malo bolj.


Ni komentarjev:

Objavite komentar