petek, 22. junij 2018

Moja ljubezen... od nekdaj!!!

Kaj pa to, ko sem našla zaklad? Ali je on našel mene?

Seveda me vedno znova vlečejo knjige. Včasih neko obdobje nič. Potem pa mi začnejo šepetati. Magnetne postajajo. Kot da sem jaz plus, one minus. Ne gre, da se ne bi srečali. Kar lepijo se name. Ali jaz na njih. Saj ne zdaj vse po vrsti.

Po navadi se poglabljam v kako temo. Pa me potem ravno knjiga po naključju na ta vprašanja zvabi. Zapelje. Res mi šepeta, naj pridem. (To zdaj ne gre, da sem v knjižnici. Potem pa grem vse knjige skozi. Zzzzzzzz. Zz. Zzzzzzzzzz. Pa je vse prebrano in prelistano. Vedno dobim določen namig. (Zdaj pa je že hecno postalo, kako to razlagam!!!))

Razmišljam o poslanstvu in mi mama reče, da je na morju brala neko knjigo na to temo. Razlaga mi. Pa se mi zdi res zanimivo. Me pritegne. Pa si jo grem sposoditi. Ampak nimajo v knjižnici ravno te. Imajo pa drugo. Točno na to temo, ki pa v resnici mene zanima.

Ali pa slišim nekoga, da govori o Kojcu. Seveda. Pogrešam ga že malo. Grem si ga sposoditi. Ali pa preberem nekaj o neki knjigi. Po navdihu tega in tega, sem se spomnila tega in tega. In že je knjiga pri meni doma.

Potem pa knjige zraven nosim. Kot telefon in denarnico. Vedno! Kaj pa, če bo tri minute časa in jo lahko berem? Jap! Imam jo! Imam jo zraven. Že nadaljujem branje!

Ampak ne privlačijo me vse knjige. Ne vse po vrsti. Tam prav začutim, kako mi imajo nekaj za predati. Smešno ne! Ampak tako je to! Včasih izsledim koga, ki mi piše dobro, izjemno. Potem preberem vse od njega. Če nimajo kaj, sem na preži. V nizkem štartu. V grmovju v bližini. In ko je na razpolago. Cup! Sem že tam! In knjiga je moja!

Moja prva serija knjig, ki sem jo prebrala, so bili verjetno Časovni stroj. Vse. Potem Viktorijo Holt. To je bilo v osnovni šoli. Brala sem kar na stopnicah med odmori. Potem sem brala kriminalke Mary Higgins Clark. Uh, pa sem potem preveč idej dobivala, kako bi lahko sama kriminalke pisala. Ni mi bilo všeč.

Čisto nazadnje pa sem brala Ferija Lainščka. Kako bogat jezik. No, čisto čisto nazadnje pa Dobro Vilo Majo. Zanimivo razmišljanje. Uh, vidim, da sem res veliko prebrala. Veliko pa tudi berem v angleščini. In že dobim čisto novo knjigo! Komaj čakam! Je že na poti!!!

Ljubek pristen dan!!!

Cmok! Objem!









P.S.: Kaj pa tebe vleče? Kaj pa tebe pritegne? Cha-Cha-Cha (https://www.youtube.com/watch?v=vSSvD1jtcSs)

Ni komentarjev:

Objavite komentar