ponedeljek, 18. junij 2018

Ampak, lahko!

Kdo sem v resnici?

Resnično živim svoje življenje? Kako vem? Vem, ali čutim?

Polno zanimivih vprašanj. Kaj pa odgovori? Je danes dan za odgovore? Vedno je dan za odgovore.

Vse mi odgovarja nazaj. Sem duša, ki izkuša fizičnost. Človeškost. Nisem samo to telo. Pa se tega res zavedam iz dneva v dan? Tudi, ko se sprašujem, kaj bom kuhala? Tudi ko pospravljam? Delam vse avtomatično? Vsaj sem prisotna in se zavedam, kaj delam? Uživam ob tem?

Takoj ko uživam zraven, ko kuham, dobi jed čisto drugi okus. Večinoma sploh ne razmišljam o sestavinah. Jedi sem že tolikokrat pripravljala, da ne dodam nobene čarobne sestavine, ki še je prej nisem. Pa je čisto drugo. Zadanem tisto pravo. Tisi pravi zlati rez. Tisto pravo razmerje vsega.

Tako lepo sonce je tukaj. že zelo zgodaj sem vstala. Rada imam jutra. Rada imam svoje svetlo stanovanje. Rada živim tukaj v tem mestu. Vse imam blizu. Vse. Letališča. Morje. Jezera. Kavarne. Bregove. Planine. Knjigarne. Knjižnice! Trgovine. Seveda tudi to. Ali vse to!

Najboljši sladoled! Skoraj bi pozabila napisati ključno stvar! No pa tudi mojo družino. Sina. Njegovega očeta. Sestro. Starše. Vse. Ni da ni!

Kaj pa zdaj? Bom živela srečno tukaj, kjer sem posajena?

Še bom naprej iskala izgovore ali bom iskala prigovore: vem, ampak, lahko pa tako!? Ali tako? Ali tako! Vedno več zanimivih stvari se dogaja.

Ljubek dan, tudi polno pristnih odgovorov srca...

Cmok! Cmok!










P.S.: Poslušaj svoje srce... Ed Sheeran - Perfect (https://www.youtube.com/watch?v=2Vv-BfVoq4g)

Ni komentarjev:

Objavite komentar