sobota, 30. junij 2018

Bose noge...

Včasih še ni bilo tako veliko limonad. Tako. Vsak dan ena. Pa še to pozno. Proti zdaj, jih sploh ni bilo. Vedno mi je tudi bilo tako smešno, ko sem kje prebrala ali slišala: »Če ti življenje ponudi limone, si naredi limonado!«

Ni popolna zgodba. Je pa zgodba. In vsak dan se zgodi kaj zanimivega. Lahko uživam v vseh teh norostih? Lahko uživam vseeno!? Si lahko naredim vsaj malo zabavno? Lahko opazim vsaj nekaj lepega? Se lahko vsaj komu ali čemu nasmejim? Mu namenim prijazno besedo? Ga iz srca vprašam, kako je? Lahko sebi kako polepšam dan?

Kako lepo tukaj nekaj diši v zraku! Mešanica jasmina. Kako opojno sladko! Mmmm. Kar globko vdihnem, da mi ta vonj čimbolj ostane v zavesti. Srkam ga z vso dušo.

Danes sem si privoščila kopel. Bilo je to blago! Najprej sem si nareila prevroče! Samo stopila sem noter in sem že bila zunaj! Pa kaj se želim skuhati!? Nisem jaz čaj ali krompir, ki je boljše kuhan!

Zdaj pa sedim na klopci. V senci. Z bosimi nogami na tleh. Našla sem tako lep prostor za krepitev podplatov. Mislim. Knajpanje. (Upam, da sem to besedo napisala prav!) Ampak na suhem! Zanimiva izkušnaj. Zdaj pa še me travica čisto narahlo žgečka pod nogami. Podplati. Lepo je tukaj. V ozadju slišim šumenje vodometa. Ljubko! Rada sem v naravi. Rada tudi pišem zunaj. Zdaj ravno tako lepo ptički pojejo. Še dodatno mi polepšajo dan!

Prinesla sem si polno hrane za piknik, pa niti nisem lačna. Še. Uživam pa v kavici iz termovke. Pa vodi! To pa me dodatno osveži.

Že dolgo nisem hodila bosa...

Ljubko žgečkljiv dan!

Cmok! Objem...

P.S.: Lahkoten dan!!!🏄

Ni komentarjev:

Objavite komentar