četrtek, 28. junij 2018

Po nevihti?! Jasno!!!

Kako lepo je bilo biti v dežju in soncu. Peljala sva se s kolesom do centra. Mimo železnice. Neke tri naključne kapljice so mi padle na kožo. Čudno. Sije tako lepo sonce!

Oblekla sem si lahkotno živo rumeno obleko. Samo tako, ker je izgledalo tako vroče. Šla sem celo preveriti na balkon, če ne pretiravam. Kazalo mi je sedemnajst stopinj. To je nekaj. To je kar toplo. V ozadju sem slišala tihi glasek. Jakna. Kaj pa jakno mogoče. Spet. Eh, če je taka vročina. Sonček je narisan. To sigurno ni brez razloga.

Čez most je že pošteno deževalo. Velike kaplje. Zanimivo. Vedno bolj! Ampak zrak je bil tako topel, da je deloval kot topel tuš. Tako. Za sprostitev in osvežitev. Nihče še ni imel dežnika. Ampak v poletni obleki? Malo pa sem pretiravala. Ampak nič zato. To je moje veselje. Ni me zeblo.

Takoj sva bila konec z opravki. Takoj! Potem pa še ogromno časa. Samo tako. Naj mine. In seveda, kaj je lepšega zjutraj, kot spiti kavo? Točno to! Sedela sva pod velikim dežnikom. Saj bi šla malo dlje, pa če bo ulilo, sva vseeno tukaj najbliže. Res. To je bila strateška lokacija. Potem pa sva poslušala dež na dežniku!

Kako lepe dežnike imajo ljudje. Obrobljene s čipko. Polkroglaste! Potem prosojne. Včeraj mi je nečakinja posodila tako lepega z Mikimiškami in rahlo prosojnega v roza barvi. Ali je bila rdeča? Okno sem si morala iti zapreti na avtu… Kar naenkrat je začelo bliskati in grmeti. Bolj samo bliskati. Obožujem nevihte.

Ni to zanimivo, ko pride nevihta v našem življenju. Mojem življenju. Vedela sem, da bo. Vedela sem, da se približuje. Potem pa se tako noro delam!? Od kod!?! Zakaj!!! Kako je to mogoče!!! Noro! Bila pa je tako očitna. Vse je že dalj časa kazalo na to. Vremenska napoved se je samo udejanjila. Res. Saj sem si pravila, eh, pa ni tako. Saj ne bo. Mimo bo šlo! Pa je šlo mimo, ko se je pošteno zlilo in nabliskalo in nagrmelo! Božansko!

Ampak po vsakem dežju posij sonce. Tudi po tej nevihti bo! Zaupam! Zaupam! Vedno bolj zaupam!

Ljubek dan poln sonca!

Cmok! Objem!











P.S.: Želim si živeti! Z vsem srcem!

Ni komentarjev:

Objavite komentar