sobota, 23. december 2017

Šik cukrarna!

Zdaj pa v najlepšo čajnico, kavarnico, slaščičarno tukaj! Cukraren! Našli sva jo takoj! Sploh še je začeli nisva prav iskati, ko je že bila pred nama.

Imeli so tako rdeči trak, da so goste spuščali posamezno noter. Bila je čakalna vrsta. Prvi sva bili v njej… Ravno so pospravljali dve mizi. Hitro bova notri!

Videla sem čudovite poslikane čajnike iz porcelana. Zlato obrobljene. Ročno poslikane. Božansko kičaste! Notranjost je bila vsa kot sobana poslikana od tal s stropom vred! Izjemno! Dame v baročnih oblekah! Vse okrašeno in nakičano! Adijo, kakšna ljubkost!

Po nekaj minutah naju je spustil noter. Dobili sva vip prostor!!! Najboljši. Sedeli sva čisto ob oknu na ulico. No, ne oknu, cela stena je bila iz stekla!!!


Že prej sva si pogledali, da je fotografiranje prepovedano! Zato sem morala hitro narediti posnetek na skrivaj. Seveda!

Teta je želela piti čaj! Jaz pa late machiato! Tako sem se že veselila teh skodelic!!! Tako vznemirjenje. Kar občudovali sva vse! Tudi natakarji so bili tako lepo oblečeni v črne obleke z mašeljčkom. Ljubko!

No, ona si je želela čaj, jaz kavo. Potem si je premislila, da bi tudi ona kavo! Ok. Ampak katero… Po pregledu vseh, sva se odločili za najdražjo. In najbolj posebno! Jamajško! Pisalo je, da je aroma tako dobra, da je izjemna! Nisem bila prepričana, ampak ok, zdaj sva tukaj. Pa izkoristiva. Poskusiva nekaj novega!

Bili sva celi vznemirjeni, ker sva dobili tako lepo mesto (v izložbi) in je vse bilo tako lepo. Potem pa nama prinese kavo!

Samo zahvalili sva se. Se spogledali! In se začeli tako režati! Nisva se mogli nehati! Smejali sva se kot nori! Bila sem že cela rdeča od smeha! Nič nisva rekli! Samo smejali sva se. Napad smeha!

Ma kašne porcelanaste skodelice! Kavo sva dobili v kristalnih izrezljanih brušenih miniaturnih skodelicah! Kaj tako smešnega pa še ne! Natakar je prišel pogledati izza štoka, če je vse vredu. Samo pokimali sva. Bilo je tako zabavno! Nisva se mogli nehati smejati! Na vrhu kave so bile tako lepe penice. Okus je bil božanski. Sploh nisem rabila mleka, ker je že kava sama po sebi bila tako aromatična. Teta me je potem na skrivaj slikala, pa sem še vedno bila cela rdeča od smeha!


Če sva že v tako šik slaščičarni, bova v polnosti uživali. Slikali so naju s fotoaparati iz ulice. Koliko pozornosti sva bili deležni! Na stranišču so še školjko imeli poslikano! Tudi umivalnik in zlata ogledala. Tako lepo so imeli okrašeno božično drevo. In dva kanarčka sta bila tam v zelo lepi kletki. Torte so imeli vse iz naravnih sestavin in so tudi izgledale božansko! Res je bilo lepo doživetje! Tako se pa že sto let nisem smejala! Še bom prišla sem!

Ljubek sladek dan! 

Cmok! Cmok!










P.S.: Življenje je tako zabavno! The Stray Cats Rock This Town
  (https://www.youtube.com/watch?v=QCK0N-kkDrU)

Ni komentarjev:

Objavite komentar