torek, 19. december 2017

Čarobnost neotipljivega...

Peljali smo se skozi Madžarsko in pokrajina je bila lepa. Gozdovi. Njive. Travniki. Ljubke majhne nizke hišice. Lepo je bilo! Prav nostalgično! Cesta čisto nova. Zanimivi napisi, smerokazi, table: Kam, Bariton. To sta verjetno oba kraja. Ali eno kraj, eno jezero! Zanimivo! Bolj ko smo se vozili, bolj nore ideje sem še dobivala, kam bi še vse šla! Pa še sploh nisem nazaj prišla! Navdih!

Vožnja je neverjetno hitro minila! Smo že bili na drugi meji! Slovenski! Tako je vsaj pisalo! V resnici pa na Slovaški. Njihovi slovenski… Eh ta jezik! Po poti so bile tako lepe vetrnice. Vetrne elektrarne! Koliko jih je bilo! Slikala sem jih čez cel avtobus čez! Potem pa sem komaj opazila, da so na moji strani tudi! Še več jih je bilo tukaj! izginjale so v daljave, vedno manjše!

Takoj ko smo se pripeljali v mesto, mi je bilo všeč. Pisanost blokov. Vožnja čez reko! Potem pa moj najljubši del! Grad! Ruševine! Čisto ob reki. Škoda, da ga je Napoleon porušil. Ne vem, zakaj sem mi je zdelo to tako smešno!

(Aja vem. Ker je vodič rekel, da škoda, da so ga porušili. No, Napoleon… V smislu, da zdaj pa ni nič za videti! Bilo še je vedno bajno! Opaziti se je dalo izjemno arhitekturo. Smisel za podrobnosti. Stolpič na čereh. Ljubko je bilo. Sobane so mogle biti izjemno mogočne, tako kot grad kot celota. Skoraj že celo mesto!)

Pa saj je tak tudi bilo lepo. Je bil lep! Mogočen! Na vsaki prosti skali so zgradili stene, obzidje, stolpiče… Res lep razgled na Donavo spodaj in še eno reko. Stičišče treh držav. Stekališče dveh rek. Spodaj ogromna ladja! Neka industrijska. In plaža. Peščena! Popolnost no!


Mene so očarali zaključki stene. Bili so nakravžlani kot čipka. Ali obroba! Zraven se je držal okrogel stolp. Ostalo ga še je samo za polovico! Tam so se zbirale ptice. Cela jata se je dvignila, vzletela. Risala nevidne poti. Spet pristala nazaj. Tako dobro! Obožujem svobodo in prostranost neba ptic. 

Ljubke dan poln zanimivega raziskovanja...

Cmok! Cmok!




P.S.: Življenje je tako čarobno! Jason Mraz - Living In The Moment
  (https://www.youtube.com/watch?v=YUFs_1vKYlY)


Ni komentarjev:

Objavite komentar