nedelja, 12. marec 2017

Pesem moje duše...

Kake spremembe se dogajajo! Ljubi mi je prinesel kavo v posteljo, čeprav je to bilo prepovedano. Kot kuga v postelji… Kot smrtni greh… Kako uživam, ko jo imam uravnoteženo dano kar na jogiju (mogoče preveč informacij, ker potem spet ne bom kave v posteljo dobila…) 

Koncerti. Mišo Kovač. Zdaj sem še večja navdušenka, kot sta bila prej starša. Prej, ko smo se vozili na morje, je to kar trajalo nekaj ur. Imeli smo samo kasete. Seveda od njega. Pa Vlado Klalemberja. Ta in še katere druge (Marjan Smode) niso bile tako priljubljene. Ne glede, kako mi je takrat ta kaseta presedala, sem znala vse pesmi na pamet. Ponavljala se je vedno znova. Nezavedno mi je lezla pod kožo. Že tako je bilo to pričakovanje vrhunec leta in verjetno me Mišo spominja na te lepe čase.

Potem sva bili s teto na koncertu. Res, res dolgo nazaj. Nekje v osnovni šoli. V dvorani Tabor. Mislim, da sem bila zamenjava za babico, ker ona ni mogla iti. Tako smo ploskali, si peli in udarjali z nogo ob tla in se drli Mišo, Mišo, Mišo… Bil je tako preprost in iskren. Prisrčen. Vedno je pravil, da ga je Maribor povzdignil in začel ceniti, da je tu njegov začetek kariere. Mislim, da je moje ploskanje (in tetino (in cele dvorane)) prispevalo. Poje s takim občutkom, da dobiš kurjo kožo od užitka.

Vem. Zelo nenavadno. To je del mene. Obožujem Mišeja. Potem sva še bili z mamo na koncertu. Cela dvorana je svetila z vžigalniki v valovanju. Lepo je bilo (https://www.youtube.com/watch?v=y72wB9ZVKok). Potem smo še bili enkrat s sestro in očetom. Kar brisali smo si solze sreče in povezanosti in radosti… neverjetno… od takrat naprej še je sestra navdušenka.

Za rojstni dan, pa sem dobila karto za Mišeja. Nisem pa vedela, da je darilo, da imajo vsi karte. Cela družina. To je tudi bilo tako posebno doživetje. Mišo je legenda. Zdaj pa ima koncert konec meseca (http://www.eventim.si/si/vstopnice/miso-kovac-mladen-grdovic-ivana-maribor-dvorana-tabor-947804/performance.html). Spet v Mariboru. Bi šla? Sploh ni vprašanje! Če še je kdo tako nostalgično razpoložen, naj se mi javi! Gremo skupaj!


Mišo se vidimo! Lep prisrčen iskren dan! Cmok!


P.S.: Saj vem, ampak če pa je zakon! Legenda! Mišo me je čisto očaral. "Ti si pjesma moje duše..." (https://www.youtube.com/watch?v=v-rhQ5Uah4o)

Ni komentarjev:

Objavite komentar