nedelja, 19. februar 2017

Sprehodi v prostranost...

Že dolgo se nisem tako razjokala. Od sreče. Solze sem si brisala z rokami. Me je kar malo strah postalo, da me bo kdo začel tolažiti. Ne! Nič ni! Srečna sem! Pogledam okoli, zrak čist. Šla sem na sprehod, čisto blizu mene, v parkec. Kar oblilo me je, vsa sreča, da sem živa, da imam tako lepo življenje. Preplavilo me je. Nič kaj takega se ni zgodilo, samo občutila sem notranjo srečo. Bivanja. Sem. Čutim. Pestro življenje imam. Pristno. Polno obilja, vsak dan!
Včeraj pa sem šla na sprehod ob Dravi. Videla sem male rečne galebe, ki se še niso nič bali. Kar pozirali so mi. Vsi ti odsevi zahajajočega sonca… odpirajo v meni neko prostranost. Srčnost. Lepoto. Globine. Radost občutenja trenutka. Valovanje reke v bleščicah topline. Labode, ki so plavali sredi sija narave. Lepi, a hkrati še lepši. Vse ptice pomešane skupaj. Kot bi vedele, da je vikend. Imajo mogoče vsak dan srečanja? Živi se samo enkrat. Ali pa so v jati poletele, ko je zasopihal vlak mimo. Sporočinost povoženega lončka za kavo ENJOY! (Can't stop the feeling! https://www.youtube.com/watch?v=p5RobDomh5U)

Na dan, ko je veter popoln

Na dan, ko je veter popoln, je treba le razpreti
jadra in svet se napolni z lepoto.
Danes je tak dan. Moje oči so kot sonce,
ki prinaša obljubo življenja in jo izpolni vsako jutro.

Živo srce nam daje enako kot svetlo nebo;
oba ljubkujeta zemljo z največjo nežnostjo.

Obstaja vetrič, ki lahko vstopi v dušo, Ljubezen,
ki jo poznam, igra na boben. Objemajo me roke;
le kdo se lahko obvladuje pred mojo lepoto?

Mir je čudovit, toda vznesen plen je zabavnejši
in manj zagledan vase; naše ustnice
naredi bolj družabne.

Na dan, ko je veter popoln, je treba le razpeti jadra
in ljubezen se začne. Danes je tak dan.
                                                Rumi


Lepo sem se oblekla, pokrila z mojim belim plaščkom s puhasto muco. Šla sem na kratek sprehod, ko začutim nekaj v žepu. Srček! Svetleči rdeči! Podaril mi ga je ljubi na dolgem sprehodu po mestu… kako srčkano. Sem že imela nasmeh na ustnicah…

Love feels good! Kiss! Objem! (Minimum eden na dan! Več je, boljše postaja!)


Ni komentarjev:

Objavite komentar