ponedeljek, 12. junij 2023

Izražanje je zdravilno!

Pomembno mi je, da si pišem, kaj čutim. To je druga raven kot govorjenje. Zato je pomembno, da tudi govorim o vsem. Tudi, če povem drevesu, je to dovolj. Verjetno bi se že vsi naveličali, če bi jim povedala vse o čemer premišljujem.

Pomembno mi je imeti mentorico. Ali več mentoric, bolj natančno. Tako lahko bolj rastem z lahkoto. Nekateri vzorci se mi pokažejo bolj hitro.

S tem, ko odkrivam vzorce pa se ne obtožujem, ampak sem vesela, da sem jih tako hitro spregledala in se učim še bolj radostno naprej.

Krivda me ni nikamor pripeljala. Trpinčenje, krutost in grobost do sebe me tudi ni nikamor pripeljala, samo še bolj sem bila potisnjena navzdol. Ne glede, kakšne so manipulacije od zunaj sem samo jaz odgovorna za svoje dobro počutje. Ali slabo počutje!

Kaj lahko zdaj naredim, da se počutim malo boljše?

Spomnila sem se, da ko sem šla skozi turbulentne čase, mi je zelo pomagal pogovor s terapevtko in seveda s sestro! Čisto drugače je, če kaj na glas izrečem in se slišim. Niti ne gre toliko za nasvete drugih, bolj je dragocen prostor poslušanja. To je zares ozdravilo.

Kako ti zdraviš svoje čustvene turbulentne čase? Kaj ti najbolj hitro in učinkovito pomaga? Danes si daj prostor in čas za iskren pogovor s sabo!

Ljubek umirjen pristen srčkan radosten dan!



🌷 P.S.: Vso vesolje se veseli vsakega tvojega uspeha! Cveti!

Ni komentarjev:

Objavite komentar