ponedeljek, 1. maj 2023

Videla je v meni Ljubezen!

Tolikokrat si želim pohvale, pa se tega sploh nisem zavedala. Želela sem si pohvalo in sprejemanje mame. Pa sem jo dobila. Sprijaznila se je s tem, da sem drugačna. Potem sem hrepenela po tem, da bi mi oče dal pričanje, da je moje delo vredno. Pa mu res moje mnenje veliko pomeni.

Ampak praznine v meni sami ne more nihče zapolniti. V sebi imam globine, ki presegajo vse. Niti sama ne poznam dna. To je čar obstoja, da raziskujem svoje pristne barve, hkrati pa dopuščam drugim, da me ne rabijo razumeti. Jaz vem, kdo sem. In moja naloga tukaj in zdaj je samo to, da sem to – kdo sem. To je dovolj!

Spomnim se učiteljice slovenščine gospe Kumprej v srednji šoli. Verjela je vame. Zaupala je mojemu slogu pisanja. Bila sem ji neskončno simpatična in ona meni. Nekako sva si v štirih letih prirastli k srcu. kljub povprečnim ocenam, je videla v meni ljubezen, ki jo negujem do pisanja. Moj slog pisanja mi je bil všeč. Povedala je zame tudi naprej. To mi je toliko pomenilo. Bila je moja navijačica. Takrat me je razganjalo do pubertete. Pisala sem pesmi upora. V sebi pa sem iskala pikico iskre ognja. Pisala sem pesmi o razočaranju, o ljubezni. mogoče pa bi lahko pisala pesmi nazaj. Ali naprej! Ali še naprej! Točno to bom danes naredila. Prav zanimivo mi je, da sem že imela tri pesniške večere.

Kdo sem zdaj? Raziskovalka svoje pristne narave – ne glede, kako se izraža. Lepo se mi je spominjati starih dobrih časov – samo, da so mi zdaj ti časi še bolj všeč, saj sem še bolj pristna!

Kako si pa ti lahko raziskovalka svoje pristne narave? Kaj je tvoja iskrica v tebi, ki zaneti ogenj?!

Ljubek vroč ognjen pristen strasten jasen dan!



🌷 P.S.: Ljubljena si – točno zdaj – kot si! Slavi življenje s svojo pristnostjo!

Ni komentarjev:

Objavite komentar