ponedeljek, 30. julij 2018

Lučka na telefonu!

Nekaj nagajivega je v zraku. Čutiš to poletno igrivost? Lahkotnost?

Vem, del mene je. To sem v resnici jaz. Moje srce se kar smeje ob norčijah, ki se mi dogajajo. Najprej sem bila v šoku. Takoj bom napisala, kaj se je zgodilo. Kuhala sem si sladko kislo omakico k rižu. Tako. Azijski pridih. Rada imam te okuse. Božansko pač. Vsipalo se mi je preveč zelenjave. Skoraj enkrat preveč. (Po resnici povedano, vse.) Tako pri sebi sem si mislila, da ne bi rabila tako pretiravati. In vse to. Segla sem po začimbah nad napo. Za pikico sem se z roko zahakljala za ročaj kozice. Kar naenkrat je bilo pol omake na tleh. Sploh ne vem točo kako. Nisem niti čutila, kdaj sem se dotaknila ročaja. Samo osupla sem stala tam. Kaj!? Kaj se to dogaja?!

Pa daj, saj vem, da sem naredila preveč omake. Bi pa je dala pol zamrzniti. Drugič. Samo na hitro sem počistila.

Vem, želela sem si več zabavnosti v življenju. Ne na tak način! Zdaj mi je smešno. No, saj takrat mi je tudi bilo. (Dokler nisem začela čistiti.)

Vseeno. Zabavnost in lahkotnost je prisotna v mojem življenju. Zadovoljna sem. Omaka pa je bila mimogrede božanska. Tako okusna. Ravno prav.

Pri solati pa je šlo vse gladko. Brez norčij. Popolna kombinacija…

Med kuhanjem seveda spada zraven lučka. Sladoled na palčki. Vedno, ko sem morala kaj rezati ali sem potrebovala obe roki, sem jo odložila na rob deske. Samo za kratko. Zraven sem imela postavljen telefon. Za poslušanje navdiha pri kuhanju. Kar naenkrat pa si želim vzeti lučko! Po pomoti sem jo dala na telefon! Kar globoko sem vdihnila od začudenja! Kaj se mi ne bo vse zgodilo v tem dnevu!!!

Pristen srčen dan!

Cmok! Objem!









P.S.: Ljubim ta čudovit dan! Kool & The Gang - Celebration  (https://www.youtube.com/watch?v=3GwjfUFyY6M)

Ni komentarjev:

Objavite komentar