ponedeljek, 23. oktober 2017

Krilo prosojno za čistost...

Brala sem knjigo. Roman. Ne vem, (ali pač, točno vem...) zakaj so potem nastale rdeče slike. Ena s krilom, dolgim krilom. Prosojnim za tančice, spodnje plasti krila. Prosevala je dušo. Notranjost. Notranjo lepoto. Belino. Čistost.

Potem so nastale še štiri. Rdeče. S prosojnim črnim. Ampak bolj globine, v ozadju. Vse je pomembno. Bolj kot plitvost, povezanost na globljih smiselnih pristnih vezeh. Bližina. Kdaj proseva tudi belina, ki kaže optimizem in veselje do življenja. Radost. Upanje. Ustvarjalnost. Tkanje vedno več lepega…

Zdaj pa je v nastajanju samo rdeča. Z še več rdeče. In še malo pinki zraven, za občutek. V glavnem žari kot žerjavica, samo v živo rdečih tonih. Ukvarjala sem se z njo, kaj bi naprej. Razmišljala sem. Gledala moje najljubše slikarke in slikarje. Najbolj blizu mi je bil Paul Klee. Ima eno tako lepo pokrajino z luno. V rdečem. Tako sem si jo jaz predstavljala. Zelo značilno. Ne moreš zgrešiti. Njegova je.

Zjutraj pa se zbudim. Nenavadno hitro. Brez budilke. Pogledam ven. Bila je luna. Čisto ozka. Ampak ne pokončna kot C ali D. Ne. Ležala je na nebu, kot s te Kleejeve slike. Kot posoda za sadje v obliki črke u.

Potem je bila pod njo zvezda. Malo se je že danilo. Tako da je to bila edina zvezda. Stavba je tvorila enako stopnico, kot na tej omenjeni sliki. Bila je čisto črne barve. Videl se je samo vrh krošnje dreves, ki je na prebujajočem dnevu delovala kot čipka. Črna. V ozadju pa oranžno! Živo oranžno! Potem pa so bile veje, ki so bile gole. Oblikovane so bile tako, kot bi neka postava držala roke visoko k luni.

Vse se je povezalo. Kot bi mi nebo ustvarilo čisto podobo slike!

Imela sem čas pol ure za meditacijo. Ko sem odprla oči je že bilo tako svetlo, da lune in zvezde več ni bilo za videti. Vem, da sta še vedno tam. Samo zdaj jih ne vidim, ker je presvetlo…

Če pa to ni čista popolnost!

Tako, zdaj pa vem, kaj bom s tem čisto rdečim platnom. Narisala bom jutranje svitanje z mojega balkona.

Priznam. Nisem mogla, da ne bi… Fotografirala sem s fotoaparatom. Bilo je mrzlo v noge, ampak to ni nič. Tudi s telefonom! Ampak to je taki približek resnični lepoti! Samo odsev resničnega žarenja, čarobnosti… To moraš izkusiti, doživeti… Obožujem!

Ljubim svoje reče naslikano življenje!

Lep sijoč žareč ognjen dan poln topline srca! Cmok! Cmok!

P.S.: Lepo življenje je! Rdeče! Popolno! No, saj so vse barve lepe! Mislila, sem da sem naslikala samo štiri slike v rdečem, eno večji format... pa sem še našla tri zraven,.. Rdeča... me privlači... Lady in Red - Criss De Burgh (https://www.youtube.com/watch?v=jFpKJTj6hj8)


Ni komentarjev:

Objavite komentar