torek, 25. april 2017

Pravljica za polnoletne...

Čisto sem padla noter v poslušanje glasbe. Lahko bi verjetno našla milijon pesmi, ki so mi pri srcu in bi uživala v njih. Ljubezenskih. Srečnih. O sijaju, notranjem. Lepoti življenja. Povezanosti. Dobro, da sem bila pravi čas ustavljena. Zdaj imam ožji izbor. Bolj zase.

Zadnjič je bilo tako smešno, ko sva z ljubim iskala pot domov. Vozila sva se nad avtocesto po nadvozih sem in tja. Saj sva našla potem pot domov (v resnici sva iskala sladoled…). Bilo je tako zanimivo. Sama ironija. Kraj z imenom Breg na čisti ravnini. Pa taki pravljični gradovi. Vile. Kot od Pepelke na enem hribu, v dolini pa od Sneguljčice. Vse tako ljubko. Kar nisem se mogla načuditi. Na koncu pa sem še videla roza, živo pinki samoroga! Resničnega. Velikega! (Plišastega. Sušil se je pred blokom…) Čisto na koncu sem še pomahala stari gospe in gospodu, ki sta po napornem delu sedela pred kmetijo. Oblečena v temno modra oblačila, usklajeno in sta počivala. Čisto skupaj sta sedela. Kako ljubko.
Zanimivo je, koliko stvari tako prijetno preseneti med izletom. Že izlet je bil super, potem pa še taki bombončki zraven. Kar ustavila sva se ob cesti, ker je bilo tako lepo rumeno polje oljčne repice. Seveda sem morala poslikati (pofotografirati… podokumentirati… podokazirati…). Potem pa sem se vrgla noter. Super je bilo tam ležati in gledati skozi rumene cvetove sonce, žarke, ki so prodirali skozi.

Našla sva tudi sladoled. Ni bil ne vem kaj. Sva pa vpadla v poročno povorko. Super je bilo slišati malo glasbe v živo. Samo za naju…

Ob potki v jami Pekel sva izvedela, da se celo lahko pripelješ do koče. Čisto do vhoda! Seveda, če ti ni škoda avta. Po potoku! No, bova raje peš šla… Sva pa tam osvobodila mlin na potoku. Mislila sva, da so se veje zataknile noter, da se za to ne vrti. Splezala sem dol. Trdno je bil zagozden z debelo palico. Osvobodila sem ga. Uh, kako lepo je voda pršela naokoli…

Lep čudovit osvobojen dan poln pravljičnosti!

P.S.: Nisi več Pepelka, polnoletna si! (https://www.youtube.com/watch?v=jBuh2hbEiNY)

Svjetla grada sjaje, ko sto zvijezdica,
noc je kao bajka, ti si Pepeljuga,
daj mi nesto vruče, da me zagrije,
necu na spavanje...


P.P.S.: Danes sem pa res malo. Pikico. Polila kavo v postelji! Mogoče je imel ljubi prav. Samo, da v svoji. Bom že dala prati rjuho… Ups! Res pa je, da sem imela XXL ali celo XXXXXL kavo s spenjenim mlekom, sladoledom (lešnik in vanilija s koščki čokolade), smetano in posipom. Uh je dobra! Pravljična! 

Ni komentarjev:

Objavite komentar