sreda, 26. april 2017

Moj beli vitez...

Super se je prepustiti in biti voden in presenečen, kam te bo pot zapeljala. Včasih pa je naloga obrnjena. Rada bi se šla kopati. Eh, pa ne. 

"Veš, kdaj je moj najlepši čas? S tabo. Vseeno, kje sva," mi je rekel ljubi.

Zjutraj sva na hitro spremenila načrte. Mogoče pa ne kopanje za celi dan. Kam naj organiziram izlet? Kam malo panika me je. sploh, ker sem že imela nekaj variant, kam bi se lahko šla kopati. Vse padlo v vodo. Izlet. Hitro. Kam? Mislila sem vključiti vsaj nekaj urno kopanje. Malo potepanje po kakšni galeriji. Ne! Zaprta je v nedeljo! Škoda… Našla sem kavarnico z galerijico. To bo nadomestek, vsaj malo kulturnega za mojo umetniško dušo. Seveda ne gre brez Musicafeja s steno poezije…

Malo sprehoda ob Dravi… Dobra hrana… Vpišem. Najdem priporočila. Beli vitez?! To me spominja na ljubega, ko se je z motorjem pred davnimi časi tja pripeljal, da se je dobil s prijatelji. To bi lahko bilo. Postrvi v krušni peči. Izgleda obetavno. Odlično. Nostalgija pomešana z novim, najinim, dvojino… Pa še ime beli vitez, kot sinonim za mojega ljubega. Samo konja bi še rabil…

Ok, neke smernice že imam. Ljubi mi reče: 
»Pa kaj tako kompliciraš, samo da sem s tabo. Kaj pa če bi šla v Koroško galerijo. To si si že dolgo želela…« 
Ptuj? Koroška? Kot dva popolnoma druga pojma. Spet plani odplavajo po vodi, ker sem se že čisto zagrela za Ptuj. Koroška me vleče. Lepa nežna pot ob reki, ki se tako zeleno vabljivo smehlja… Seveda! Koroška! Navdušena. To bo najprej. Potem Beli vitez z belim vitezom. Potem pa kopanje! Odlično. Vse se da povezati, če le imaš voljo.


Potem pa to gledanje v računalnik. Imam prepoved pitja kave v postelji… Seveda sem se častno umaknila na sedežno. Sama. (Škoda. Pogrešam cartanje… s kavo (ne s kavo...). Skupaj. Popolnost. (Zdaj ga ni doma. Zdaj pijem kavo v postelji. Ni lepšega, če je prepovedana! Nebesa! Saj ne ve…) Ljubi je prišel čez nekaj časa zadaj. Malo sva se pogovarjala. Odhod. Čez petnajst minut. Seveda je vklopil računalnik. Vse se mu je zavleklo. Čakala sem ga. Tečna. Kako da še ni pripravljen za odhod?! Hitro se je oblekel in sva šla. Lahko bi mu lepo rekla… Lahko pa bi že bil navdušeno pripravljen… (kot jaz včeraj...) Jeee! Greva! Pustolovščina!

Najlepši čas z ljubimi! Cmok! Cmok!

Ni komentarjev:

Objavite komentar