petek, 28. april 2017

Grickanje roke... Bljek!!!

Voden ogled galerije! Kako razkošje! Pogovarjali smo se o detajlih. O vsakem slikarju posebej. Zanimivosti. Življenjsko zgodbo. O procesu nastajanja slik. O barvnih paletah slikarjev. Tehnikah. Tematiki. Oba sva veliko spraševala in delili smo si poglede na določena dela. Vse smo pokomentirali. Pregledali smo vse v galeriji, za galerijo in pred galerijo in še vmes. Res temeljito!
Res je bila bogata izkušnja. Toliko različnih del, avtorjev, umetnic! Prav potopila sem se v svet ustvarjanja in uživala v valu navdiha. Kdaj bova skupaj slikala? Čimprej.

To se je tako zavleklo, da niti super dober xxl sladoled ni pomagal, da bi potešil lakoto. Zamislila sem si gostišče na Ptuju, ker se mi je zdelo, da bo ljubega razveselilo. Samo problem je bil, da sva bila svetlobna leta oddaljena… Ni se želel ustaviti v dobrih gostilnah od poti. 

"Če si si zamislila tja, pa greva točno tja." Kar malo strah me je bilo. Kaj pa, če mu ne bo všeč…

Res sem ga že mučila. Vmes sem mu dala svojo roko za »grickat«, da bi mu prej minilo, da si malo lakoto poteši. Pa mu ni teknilo. Malo je celo zadremal med vožnjo. Potem pa mimo Maribora. Bilo je zabavno ugibanje vmes.

»Kaj!? Kam? Ptuj?!«

Pripeljem čisto blizu, potem pa sem morala vklopiti navigacijo, saj še nikoli nisem bila tam. Se je že smejal malo pred Belim vitezom.

»Smo se to pogovarjali s prijatelji. Samo, da je tista gostilna v Celju…« Več sreče prihodnjič.

V tistem trenutku pa ravno kliče prijatelj: »Ne, saj si super izbrala. Tu imajo najboljše pice s super tankim testom…«

Malo sem si oddahnila. Bila sva tako lačna, da sva spremljala vsakršen gib natakarice.

»Bo zdaj? Kam gre zdaj? Glej, ven iz kuhinje pride. Solatka!«

Vsaj predjed. Kako je odlična. Rukola. Koruza. Radič. Neverjetno dobra kombinacija. Fižol. Odlično. Super začinjena. Skoraj sva jo že pojedla, ko dobiva. Malo je bilo za počakati, ker je postrv bolj dolgo trajala. Sem mislila, da pica. Bilo je dobro. Sploh, ker sva bila lačna.

Pogled čez Dravo, malo sprehoda čez mostek ob čudovitih oblakih in blagem sončnem zahodu. Pogled na grad na hribu. Lepo je bilo z mojim ljubim belim vitezom. Zdaj pa domov. Jeee!


Čudovit dan poln navdiha s svojimi ljubimi! Cmok! Cmok!
                                                                                    



Ni komentarjev:

Objavite komentar