četrtek, 13. april 2017

Cvetoča sredi gozda...

Kako je lepo, ko zunaj tako lepo vse cveti! Ob avtocesti se še bolj vse opazi od daleč. Gozd je zelen, vmes pa redko tu pa tam kakšna divja češnja. Samo zato je še lepša in bolj dragocena.

Včeraj sva bila malo pri mami od ljubega na kavi. Kako sproščen je bil klepet in kako smo se pohecali zraven. »Pridi, mala, da te stisnem.« Pa sva tako obe isto mali. Ljubki. Želeli smo si sposoditi prenosni žar, da bi se kje pekli zunaj. Pa ga žal ni bilo doma. Bo pa kdaj drugič priložnost.

Morali smo na hitro spremeniti plane. Radi bi šli malo geocatching, nekaj bi si potem skuhali skupaj. Kot pozno kosilo. Imela sem v načrtu dva zaklada čisto blizu, nakup in kuhanje. Sin je predlagal Ptuj. Ljubi pa je vozil in je potem kar zapeljal proti Slovenski Bistrici.  Bilo je polno zakladkov razprostrtih po gozdu. Super ideja! Obožujem!

Prišli smo do prvega. Nista mi želela pokazati slike. (»Sogeokečevca«…) Tako torej. Spet tekmovalnost, ne bomo iskali kot zavezniki… Seveda sem ga potem jaz našla. Kako sem bila srečna! Drugi je bil malo na desno naprej. Ko smo iskali koordinate, sem pogledala proti ljubemu in je kar poletel čez jarek. Z zaletom in polno hitrostjo. Frrr! To je zagnanost! To cenim!

Našla sem še kar nekaj zakladov. Ljubega je nekaj jezila navigacija. Sin pa je rekel, da imam vedno srečo, da jaz najdem. In sta bila potem tečna. Jaz sem bila polna zanosa in navdušenja. Po gozdu hodimo! V naravi smo! Polno zelenja okoli! To je za mojo dušo. Ljubi pa je vprašal, če gre po avto nazaj, da preveč časa izgubljamo od enega do drugega zakladeka (bilo pa je vedno nekje dve sto metrov narazen.) Ravno ko je to vprašal, cesta ni bila več vozna za avto, ker so bile pregloboke razde vanjo. 

Polno dreves. potem pa med vsemi temi najdi pravo. Ampak še vedno smo jo (sem jo...). Soiskalcema pa je to že počasi šlo na živce. Z vsakim zakladom jima je volja še bolj padla. Meni pa ravno obratno. Vedno boljše mi je postajalo. Jaz bi še do večera ostala, tako fajn mi je bilo!

Cvetoča češnja ne sili drugih dreves okoli, da morajo cveteti. Samo cveti... v svojih najlepših odtenkih!

Lep raziskovalni cvetoči dan!

Ni komentarjev:

Objavite komentar