četrtek, 6. april 2017

Beli posip... sreče


Na razstavi sva seveda z umetnico želeli biti lepi. Nasmejani. Ko naju je fotograf slikal, nama je skozi dajal neka navodila. Ustnice bolj mehko. Ne kazati zob. Postrojeni sva bili kot v vojski. Zato sva dobili samo še večje veselje, da sva se še bolj smejali in še bolj kazali belino nasmeha. Pokazal nama je, kako bi se naj držali in izgledal je žalostno. Zato sva na koncu naredili "selfija" za vsak slučaj. Prosti slog… Zabavno… in tam sva bili čisto sebi podobni… z žarečimi očmi.

Dotiki so mi izjemno intimni. Izraz ljubezni. Naklonjenosti. Saj ne rečem, da se nekdo pogovarja z mano in se me kaj spontano dotakne. Tudi jaz se, sploh ko sem navdušena. In razlagam bolj z rokami… Ko pa nekdo začne lesti v mene in mi ne da prostora za dihanje, pa mi je skrajno neprijetno. To tudi povem. Lahko se objamemo na začetku, ob slovesu, to mi je res hrana za dušo. Vmes pa bolj od daleč (čisto dovolj blizu, da se še slišimo), prosim…

 V Mariboru pri starem, oziroma bolj nekdanjem, Centru za socialno delo, tako lepo cveti sadno drevo. Polovica belo, druga polovica pa roza. Kako je lepo. To mi pa dan polepša, ko se peljem mimo. Blizu naju je ogromna stara češnja. Zdaj je vse posipala s svojo izjemno belino. Vsi avti imajo nešteto pikic na sebi, kot za poročno slavje. Tla so belo okrašena s samimi cvetnimi lističi. Prava idila...

Zadnje čase imam povečan navdih za kuhanje. Spet bi kaj dobrega skuhala. Neverjetno voljo imam. Najlepše pa še mi je, ko me ljubi pohvali in reče, da sem res dobro skuhala. Potem še le imam zagon… da bi mu samo še kuhala. (No, tako hudo pa spet ni…)


S sinom gledala oddajo o kuhanju. Ponovitev. Tako sva bila navdušena! Seveda je najin favorit šel na balkon, ker je bil najboljši! Zanimive izzive imajo. Veliko osnov še ne vem, čeprav že zelo dolgo kuham. Vedno pa me navduši kakšna dobra postavitev krožnika. Spet nove ideje!

Lep cvetlično zasipan dan! Cmok!

Ni komentarjev:

Objavite komentar