četrtek, 9. marec 2017

Valovanje!

Spet to morje. Čutim neko umirjeno valovanje v meni. Čutim, da bi rada pobegnila v sončni zahod. V čas, ko mi ni treba skrbeti. Ker to tako ne pomaga. Zakaj sploh? Vse teče. Nekako. Je to beseda, ki mi gre na živce?! Ne samo da sem srečna, želim biti nadpovprečno srečna. Tako ne bo šlo. Po starem. Definicija norosti, da delaš vse po starem in upaš, da bo drugače (Boris Vene).

Nekaj me grabi. Požira me živo. Nekam me vleče. Pa sploh ne vem, kam. Oklepam se. Vsega poznanega, udobnega. Zdržim še. Še malo. Mogoče, mogoče… bo ta magnet stran… ponehal. Strah novega? Čutim, da moram konkretno stopiti ven. Izven.

Samo stopam naprej. Počasi. Tudi počasi se daleč pride. Ali samo počasi se daleč pride. To je to.

Želim zaživeti v svoji polni svetlobi. Mislim, da je čas. Da se je to nabiralo. Res. Zdaj pa je čas, da ta jez, ko sem zadrževala reko, ki ji je namenjeno, da je v gibanju, sprostim.

Čas je. Ne morem se več sprenevedati. Čas je. Za čipke. Za žive barve. Za smeh brez konca. Za luč. Za svečke. Za barvitost vsakdana. Za ustvarjalnost. Čas je. Trnjulčica si zaspala? Poljubi te sonce vsak dan. Znova. Vstani. Življenje me ljubi. Življenje me čaka.

Spominjam se najine Malorce. Kako je to bilo izjemno! Oblekla sem si seksi belo obleko z velikimi vrtnicami. Moj kovček pinki barve in še enaka potovalna torba. Vse v stilu. Potovala sva zgodaj zjutraj. Glasba, ki se je ponavljala. Čakanje na letališču. Igranje kart. Potem pa mesto. Hotel. Vse je bilo tako ljubko. Na dosegu. jedro - center, pristan, svetilnik...  Peščena plaža. Pečina za skoke v morje turkizno zelene barve. kljub globni prosojno do tal. Pa bingo in koktajli vsako večer, ker sem zmagala v streljanju z zračno puško, pa v lokostrelstvu, pa v namiznem tenisu... Samo v bingu nama ni šlo… Morje pa tako kristalno čisto. Pa ljudje prijazni. Vračanje domov, ko sem še držala bronasti kip ležeče Španke za prsi. Tam je imela najbolj zlizano barvo, pa je bilo sinu tako nerodno fotografirati.


Želim živeti v svoji polni svetlobi. Kako? Seveda vem. Kaj se bom sprenevedala?! Delam to, kar me veseli. To pa tako vem, kaj je. Vedno prisotno mirno, a odločno valovanje v meni.

Ni komentarjev:

Objavite komentar