ponedeljek, 27. februar 2017

Skrita lepota...

Razkrila še bom eno podrobnost. Z bloga. Ne tega. Onega drugega, ki ga piševa z ljubim o raziskovanjih… vsega. (http://lifeprima.blogspot.si/2017/02/starodavno-dobro-vijolica-maribor.html?spref=fb) V gostišču sva se kar tako odločila, da bi pisala blog. Napisala sva se vse kategorije, kaj bova ocenjevala. Super sva se najedla. Polna navdiha sva šla tam v bližini na sprehod. Moj naj ljubši zaliv. Potem pa se spomniva! Kaj pa sanitarije. Toaletnih prostorov nisva ocenila!

Kdo bo šel zdaj nazaj noter? Kot dve odrasli osebi, sem se odločila, da bo se žrtvoval ljubi. Ker je moški. Ker je on "ded"! Vstopi, pogleda, oceni, gre. Prišel, videl, zmagal…

Najprej je želel kar mimo peljati. Vztrajala sem, naj ustavi. Potem sem ga tiščala ven iz avta. Ni želel iti. Potem sem se hecala in sem mu vrata odprla in sem ga z obema nogama ven tiščala. Spet ni šel. Ni se niti za milimeter premaknil. Zraven sva se smejala. 

Rekel je, da bo do deset preštel in odpelje, če ne bom šla. Potem pa je zmagal razum. Šla sva igro papir, kamen, škarje. Izgubila sem. Šla sem noter. Pogledala stranišče. Prišla ven. Nič pretresljivega. Ni mi bilo nerodno iti v izvidnico. Vse za raziskovanje. Bloganje. Ženske smo pogumne. Zdaj pa dovolj tožarjenja… Joj, nekaj bi še mogla napisati. Neeee…


Kaki dober film sva gledala. Zelo zanimiva zgodba Collateral Beauty (2016). Prevod naslova Skrita lepota. Naključno sva ga izbrala. O soočenju s stvarmi kot so. Lepoti vsakega lika posebej in njegove zgodbe. Razpleta. Upanja. (Občuti ljubezen. Ne rabiš dovoljenja, da si ji oče, samo bodi ji.) Res dobra drama z zelo globoko temo. Oba sva bila ganjena na koncu.

Naslov mi je zelo všeč. Koliko lepih stvari je skritih v čisto navadnih trenutkih. Prebujanju. Pogledu skozi okno. Pitju kave. Nasmehu. Pogledu v oči. Dotiku. Pogovoru. Poljubu. Objemu. Prihodu domov. Čutenju tople vode pod tušem. Vrtnicah na mizi. Prisrčnem sporočilu. Igrivosti. Zavetju odeje. Malenkosti, ki so neprecenljive. Samo zaradi tega se počutim ljubljeno, srečno, hvaležno. Vsak dan jih je nešteto. Samo opazim jih. Pa če življenje ni lepo! Obožujem svoje življenje.

Cmok! Cmok! Občuti to skrito lepoto na polne!

Ni komentarjev:

Objavite komentar