torek, 28. februar 2017

Donati z izrezanim krohotanjem...

Najprej sva šla nabaviti material. Bilo je zelo smešno, ker sinu ni bilo iti za zraven, imel pa je bonbone v žepu. In ko mi jih je hotel ponuditi, sem se umaknila vedno dalje, da sva potem že v park prišla. Potem si pa je premislil. Kako sva se smejala. Vse sva kupila, kar je pisalo na moki, da rabiva dodatno. Jajca. Margarino. Mleko. Kvas. Vanili kremo (to ni pisalo…).

Prideva domov. Seveda sva nekaj pozabila. Olja ni pisalo na moki. Bilo še ga je pol litra doma. Premalo. Papir, kamen, škarje. Zmaga! Jeeej! Ampak sin je imel cele roke od testa, pa sem potem vseeno jaz šla. Testo je bilo po receptu malo trdo, zato sem dodala mleko zraven. Preveč. 
"Pa zakaj mi po rokah vlivaš?" 
Bilo je tako smešno!!! 
"Pa kaj si mi toliko vlila!? Vidiš kaki poc je zdaj to?!" 
Malo pomokam. 
"Pa zakaj mi moko po rokah sipaš!!?!" 
Tako sem se morala smejati zraven, da me je trebuh bolel. No zato sem šla potem po olje v trgovino, da je lahko v miru mesil…

Razvaljava. Delam luknje. S plastiko od šumečih tablet… bili so izjemno lepi. Ampak ne preveč centrirani. Zato sva se menjala. To je bilo tako zabavno početje, da so prvi že tako narastli… Tisti so potem imeli obročke okoli, malo nenavadno za donate…

Ko je sin delal luknje noter, pa je on crkoval od smeha, kako mi donati niso šli oblikovati. Tako sva se smejala zraven! Potem je usmeril tulec od šumečih proti meni in mi je še izrezano testo padlo v čelo, meni je kar zadonelo v glavi. Adijo pamet. Tako zabavne peke krofov pa še ne.


Prve sem bolj zapekla. Zato je prevzel sin. 
"Daj no! prevroče olje imaš! Bom jaz." 
Pa si je naredil manj pečene. Lepi so bili. Moji pa so bili pečeni (no, saj njegovi tudi…)! Potem pa še jutubanje, kako narediti karamelni preliv gor. Uh, malo se nama je vse skupaj ponesrečilo. No, niti ne. Samo gledala sva za sladkorni preliv. Tisto je bilo malo čudno gor mazati. Sijajni so bili potem... Seveda so bili moji zapečeni poskusni… Tako, da so zdaj samo normalni donati. Normalni, ampak ustvarjeni s polno krohotanja! 

Cmok! Cmok! Hrustljavo smešen dan!


Ni komentarjev:

Objavite komentar