sreda, 1. februar 2017

Koktajl s kančkom leče...

Še živim, kljub temu, da sem pila vodo iz akvarija. Ne bom povedala kdo… Ali pač!? Mali se je prijazno ponudil, da mi naredi cedevito. Pozna ura je že bila. Nisem bila več čisto prisebna. Ful mi je je dal noter, da so se mehurčki kar dvigovali.

Čudno slutnjo sem imela, da je mogoče dal kalcijevo kocko za polže noter. (Mogoče bi mi hiška zrasla.) Pogledala sem. Nič sumljivega. Spijem. Odlična. Res ni naredil neke vodene. Potem se pa on začne smejati. Pa saj je meni tudi bilo hecno. Okus je bi res dober. Pomaranča. Kaj nisi videla vodne leče iz akvarija gor plavati? Ne. Do polovice sem jo posrkala. Potem me je tolažil, da jo je razredčil. Kako olajšanje. Sem se že bala, da je bila samo akvarijska voda noter.

Na pol prazen ali na pol poln? Vseeno. Kozarec je ful lep okroglast na peclju. Za koktajle. Uživala sem vsaj prvo polovico nevednosti. Ostanek je še na mizici. Bi? Malo? Specialiteta dneva cedevitka s pridihom zelene leče. Njami!

Po srcu sem optimist. Vedno imam sto rešitev. Če ne pa vsaj vidim kaj (poučnega) smešnega v dogajanju. Vedno ne takoj. Zjutraj, ko sem že bila bolj prisebna, sem se postavila zase. Pa kako si mi lahko to naredil?! Včeraj ti je pa bilo smešno. Bom ti naredila cedevito iz vode iz stranišča, pa bomo videli kako ti bo smešno. (Saj ne bi. (Vuaha! Ha! Ha! (To bi naj bil zlobni smeh.))) Veš, da ne bi. Mogoče bi juho, da bi se prekuhala voda. Bljak. Ne bi. Ali pač? Eh, veš, da ne… Ne.

Vse kar izgleda lepo navzven, mogoče skriva kanček plavajoče ljubke zelene leče. Vzamem si čas za počasno poglabljanje, ne kar na eks srknem. Kaj veš?! Uživam že v polnem kozarcu.


Kiss! Kiss! Nazdravje…

Ni komentarjev:

Objavite komentar