ponedeljek, 13. februar 2017

Kič hudič...

Včeraj sem dala perilo prati. Nekako sem zraven potegnila škatlico z nakitom, kičem. Enkrat svetla in enkrat rdeča oblačila. In obakrat sem vsipala zraven po tleh kič. Pobirala sem uhane. To se je zgodilo poudarjeno. Z namenom. Moram iz svojega življenja odstraniti kič? Vse kar se sveti, pa je na znotraj prazno? Škatlica ni bila tako na robu, da bi jo z lahkoto cuknila dol. Zelo sem se morala »po nesreči« potruditi, da je padla…

Zadnjič sem šla malo fotografirat po ulicah, čez most. Tako me je zazeblo, da sem zavila v ljubko kavarno. Vse je že bilo okrašeno. Napihnjeno baloni s srčki. Z napisi kiss, hugs, I love you. Potem se je sredi te romantične scene zgodilo nekaj zanimivega. Pri sosednji mizi pa se usede punca. Simpatična. No poglej, sem si mislila, še ena, ki si upa iti sama na kavo, ko se ji zljubi.

Potem pa res čez več kot pol ure pride fant. Njen fant. Kako je bila besna. Seveda je zamudil, bil je predolgo pri prijatelju. In ni se ji javil na telefon. Vstala se je, tam ji je moral čuvati torbico, da je šla ven kadit. Potem sta se menjala. On je šel kadit. Potem sta se pogovorila. Bila še je vedno besna. Samo točno bi prišel, pa bi imela lep valentinov predvečer. Sigurno se je počutila nepomembno, kot da ni na prvem mestu. Še bolj bi ga lahko skregala. Upam, da se ji je opravičil in sta se pobotala. 

Želim si, da bo jutri pri meni boljše… Preplavijo me vsakdanji problem(čk)i, da ne vidim ven. Čas je, da si uredim fokus. Prioritete. Kič, čas je, da greš po svoje… Če še mi enkrat padeš dol, te samo pometem v koš. Preveč sem potrpežljiva. 



Big hug! Love feels good.

Ni komentarjev:

Objavite komentar