ponedeljek, 9. januar 2017

Jezik z rafaelo snegecom...

Bližina skozi pogovor me tako osrečuje. Niso vedno lahke stvari, ki se jih prav moraš pogovoriti. Kar nekaj je vmes, nekaj slutim, neka teža. Most je tam, a kar nekako omahujem stopiti proti drugemu. Pustim mu tako blizu, da mi lahko boža srce, lahko pa ga tudi zaledeni. Največje maščevanje je vedno, da sem sama srečna.

Včeraj je mami tako dobro skuhala juho, pa kanelone polnjene z gobicami in proseno kašo z brokolijem. Nekako nisem bila razpoložena, ker sem morala tako hitro oditi. Ravno ko je svak prijel za harmoniko in začel igrati. Nisem pa bila razpoložena tudi zato, ker ni bilo mojega ljubega zraven. Počutila sem se tako samo. Spet so vzklili vsi stari občutki zapuščenosti in nevrednosti, da je ljubi ob meni. Pobožam jih. Hvala, da to delite z mano. Ljubi me. Samo priti ni mogel. Pomirijo se in grejo nazaj spati.

Zjutraj sva načrtovala z ljubim zajtrk in kavo. Ups, mleka ni bilo. Po dolgih pogajanjih, ali zbujanju občutkov krivde… pa jaz sem šel zadnjič, pa mrzlo je zunaj, pa ne da se mi iti, jaz pasem še ful utrujena… sva šla igro papir, kamen, škarje. Izgubila sem. Pokrila sem se čez glavo in rekla, da me ni... Med drugim…Vseeno je šel ljubi. Ful sem mu hvaležna, da je šel. Na koncu pa se je butal v štok od vrat, ker je pozabil kupiti mleko. Spet ven, do mlekomata. Če pa to ni ljubezen… Ly too.


Nečak mi je rekel, da naj probam snegeca, kako je dober. Držala sem jezik ven, koliko sem lahko, da mi je z rokico »pripopal« malo snega na jezik. Uš! Jezik sem imela kot rafaelo kroglico s kokosom. Samo da je bil drugačen okus. Sploh ni bilo okusa. Kaki dober občutek! Nečak pa se je smejal!!! Cmok! Cmok!

Ni komentarjev:

Objavite komentar