torek, 7. maj 2024

PRIDRUŽI SE

Tako lepo soje sonce po mojem vrtu, da mi srce poje od veselja. Rada imam naravo, sploh sonce. To me tako poživi. Jaz kar oživim. Zdaj grem malo v gozd. Komaj čakam, da se nadiham svežega zraka. Včeraj sem ves dan urejala vrt in niti nisem tako utrujena danes, kot sem mislila, da bom. Danes pa akcija naprej. Zdaj je pravi čas in komaj čakam, da nadaljujem.

Tako mi je lepo. Pijem moj zdravilni »kapučino« s kurkumo – zlati kapučino. Božanski je. Res uživam. Toplo mi je.

Dobro sem spala in spanje je pomembno. Enako pomembno je kot delo, saj ne moremo samo delati. Vse naj bo v ravnovesju. Tudi igra. Za to pa poskrbi moja mačka Bliss, ki je vedno polna novih idej za igranje. Zdaj tako lepo spi zraven mene zvita v klobčič. Rada jo imam.

Življenje je res lepo.

Voda je tako dragocena. V moje telo vnaša vitalnost in energijo, hkrati pa odnaša vse, kar ni dobro za moje telo. Kar splahne skozi, kar je za stran. Najraje pa imam kopeli, ki me čisto sprostijo. To pa mi je taki užitek. Objem toplote.

Kako si lahko širim svoje srce?

Včasih sem v takem obdobju, ko si želim samo ven v naravo in to mi največ da.

Včeraj sem posadila nekaj krompirja in dobila sem najboljšo pohvalo, sploh! Profesionalno. Krompir sem posadila kar na travo, brez kopanja, po novi metodi, me prav zanima, kako bo. Vse te ideje dobivam na video kanalu Trag biljke, ki je izjemen. Vse se prideluje biološko in v sozvočju z naravo in njenimi cikli. Všeč mi je. Tako so me navdušili, da sama naredim svoje prve sadike brokolija, cvetače, paradižnika, paprike… to še bo zanimivo. Saj mi že klije in nekatere sem že presadila. Pravi užitek je gledati, kako vse raste. Izjemno.

Narava je res obilje. Posadiš eno rastlino, dobiš pa tisoče semen, da zraste tisoče novih rastlin, ki ti obrodijo tisoče novih semen. Tako se krog nikoli ne neha. Pa enostavno je. Narava za vse poskrbi sama. Tako rada imam roke v zemlji in kopljem. Narava sama ustvarja kompost, se reciklira, na novo požene. Vse deluje skladno. V takem toku želim biti sama. Naravnem. Pri tem pa mi narava najbolj pomaga, saj me naravna na cikel uravnovešenja, ko brez truda vse deluje in obrodi. Počutim se bogato in seveda je privilegij, da imam svojo solato in vse ostalo. To je res privilegij. Čutim, da je zdaj novo obdobje mojega življenja. Zdaj saj vem, da ni nič škropljeno in tretirano s strupi, ki dajejo videz svežine zelenjavi. Jaz sem to pridelala s pomočjo narave. No, narava je to pridelala z mojo pomočjo. Tako je bolj prav. Hvaležna sem, da vse tako obilno obrodi. Božansko je.

Zdaj pa ne želim več pisati, ker me čaka vrtek in gozd. Uživaj mi!

Ljubek bogat naraven razkošen dan poln obilja!



Pleši skozi dan! Narava je v čudovitih ritmih ljubezni in razcveta. Pridruži se ji!

Ni komentarjev:

Objavite komentar