sreda, 6. marec 2024

SPROŠČENO RAZISKOVANJE SIJAJA!

Bila je pestra noč polna pustolovščin z mačko. Mislim, da bi rabila napis: »POZOR HUDA MAČKA!«

Zdaj se je že zelo razživela in bi se vso noč igrala. Zjutraj pa bi se že cartala naprej. Od kod ji toliko energije. Upam, da si bova uskladili najina bioritma.

Včeraj je bilo tako fajn, ko sva zaspali na sedežni skupaj in začelo se je mračiti. Prav zadremali sva. Obe sva predli kot mački.

No, življenje mi je veliko bolj zanimivo in pestro. Zdaj lahko rečem, da imam spet nočno življenje – po dolgih letih. Prav zabavno je, sploh zjutraj, ko se želim vstati in imam oči zalepljene ali bolj popeskane. Kje so ti časi? Ampak bili so lepi, zdaj pa so še lepši časi. Zaupam v to.

Zdaj moja muca Bliss raziskuje po kopalnici. Prav radovedna je in vse jo zanima. Vse ji je tako novo in sveže. Prav zabavno ji je vse skupaj. Od mirne muce, ki je samo ležala, je zdaj kar oživela in vsak kotiček si želi osvojiti. Pestro jo je opazovati, da je moje življene kar dobilo druge dimenzije.

Sem jaz kdaj kot mačka in vse raziskujem, ali sem samo bolj lenobna na sedežni garnituri?

Zdaj dela zvoke, kot bi čivkala. Zabavna je. Vsepovsod je je polno, prav nemirna je. No, zdaj sedi na okenski polici in opazuje svet zunaj, to ima rada. Za zdaj še bo notri, ko pa se bo čisto udomačila, pa bo seveda lahko raziskovala tudi zunanji širši svet. Verjetno se zelo veseli. Jaz pa tudi za njo.

Se sama prestrašeno skrivam v kotu ali si pogumno ogledujem svet? Velikokrat sem samo v kotu in pri miru, ker mi je to najbolj znano, zdaj pa dobivam pogum, da raziskujem na veliko. V vseh ravneh. Zaupam, da me svet vodi, ljubezen vodi k mojemu največjemu dobremu. Življenje je ljubko in čas je, da ga sprejmem in objamem kot takega.

Berem tako zelo zanimivo knjigo serije Sedem sester in kar me ne spusti stran. Zdaj imam še samo zadnjih sto strani od skoraj sedemstotih. Pa knjiga je v angleščini. Res sem ponosna nase. Dobro mi gre. Želim si stari staromoden zeleni debel slovar angleško slovenskega jezika in obratno. Tako, za kakšno besedo, da se širim v znanju.

Zjutraj imam uro meditacije in Bliss je bila užaljena, da se nisem cartala z njo, da sem jo kar že zjutraj pustila samo. Tako je vsake toliko zamijavkala, kot bi preverjala, če sem še tu in se ji bom oglasila. Seveda sem jo poklicala k sebi. Cartanje pa sva zdaj nadoknadili na polne.

Počasi se navaja. Včeraj ko že celi dan ni nič jedla, sem jo peljala k veterinarju, če je kaj zbolela. Vse je bilo normalno, le da ji je odpornost padla po sterilizaciji in je bila rahlo prehlajena. Dobila je terapije in takoj je bila boljše. Vem, da je bila v stresu zaradi posvojitve, ampak vesela sem, da se poiskala pomoč. Počutila sem se tako nesposobno, da skrbim za muco, ampak saj imam šesti čut – materinski. Naredila sem vse, kar sem lahko, da se je počutila dobro in sprejeto – domače. Vseeno pa je iz mene izvabilo glasek krivde, da nisem dovolj – seveda izvirajoč iz otroštva, ko sta starša želela, da sem nekaj, kar nisem. Zanimivo pa je bilo, da takoj, ko sem si to priznala, je to izvodenelo. Izginil je občutek krivde, moje vso telo se je sprostilo in začutila sem val samozavesti, da jaz to zmorem. Vedela sem, da bo Bliss dobro, tudi če je ne peljem k veterinarki, da rabi samo čas, da se navadi, ampak vseeno sem bila pomirjena, ko se je potem takoj počutila boljše.

Ponosna sem nase, da se tako hitro premikam skozi občutja in se hitro vračam na površje k svetlobi, soncu, sreči in zadovoljstvu – miru in notranji harmoniji. Res sem ponosna nase z vsem srcem.

Zdaj pa je čas, da si malo pospravim, čeprav se ne bom mogla upreti, da še najprej preberem nekaj stvari.

Ljubek srčkan sijoč pristen vesel radosten iskren lahkoten fantastičen veličasten navihan jasen zabaven dan poln smeha in pristne bližine.



Sledi svojemu srcu. Zadnjič sem videla na olju napisano sledi srcu in bilo mi je lepo, da se je slogan prijel v vseh pogledih. Srce je tvoja moč in tvoj glavni vodnik. Rada se imej in uživaj danes!

Ni komentarjev:

Objavite komentar